35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: «Κι ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν, δεν σκέφτομαι ταμπέλες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιστός στην άτεγκτη γραμμή που τηρεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενόψει Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε για άλλη μια φορά με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείρισή του σε μια σειρά από ζητήματα.

Η κριτική του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον άξονα Τέμπη – Παλαιστίνη – Βόρεια Μακεδονία – Οικονομία, λέγοντας πως αν γίνει πρωθυπουργός «θα τα ελέγχω όλα», επιστρατεύοντας την εμπειρία του από την επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Ο Στ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι «η Παλαιστίνη πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα» κι εξήγησε για το Ισραήλ ότι «δεν μπορώ να συναντήσω μια κυβέρνηση που συνειδητά προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτων» στη Γάζα καταπατώντας τις συμφωνίες στη Δυτική Όχθη. Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε 100% στη γραμμή του Ζοζέπ Μπορέλ.

Αμέσως μετά απαίτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τις κατηγορίες μπαζώματος στα Τέμπη επί τρεις ημέρες. «Ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Σέβεται τη νοημοσύνη; Γιατί δεν τον ρωτούν;» αναρωτήθηκε σχετικώς.

Ερωτηθείς για το αν εργαλειοποιεί την τραγωδία, αποκρίθηκε πως «η ανθρώπινη ευθιξία, η δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας». «Δεν σέβεται τη νοημοσύνη» συμπλήρωσε επανερχόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τη στάση του ως αποτέλεσμα της αλαζονείας του 41%. Μια αλαζονεία όμως που «την 9η Ιουνίου θα πάρει την απάντησή της».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης επί της Συμφωνίας των Τεμπών, υποστήριξε ότι «εάν είναι επιζήμια, ας πάει (ο πρωθυπουργός) στο VMRO που είναι όμορο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας πάει να συμφωνήσουν μια επωφελή συμφωνία. Εάν όντως διαφωνεί, θα βρει ευήκοα ώτα. Ας πάει να κάνει μια επωφελή συμφωνία, αλλιώς ας παραδεχτεί ότι την εργαλειοποίησε και ότι λέει ψέματα για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό. Εκείνοι είναι που εργαλειοποίησαν το ζήτημα και δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσε την περικεφαλαία του το 2019».

«Η ερώτηση δεν είναι πού θα βρούμε τα χρήματα, αλλά πού πάνε»

Ο 36χρονος πολιτικός αναγνώρισε πως «πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015», περιλαμβάνοντας σε αυτούς και τον εαυτό του. Παρόλα αυτά ισχυρίστηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε αυτό που η κοινωνία ήθελε απ’ αυτόν να κάνει». Όντως σημείωσε πως «έγιναν λάθη», λάθη τα οποία «έχει παραδεχθεί ο προκάτοχός μου». «Έχω κατηγορήσει το ύψος του μαξιλαριού, είχε όμως μια έντιμη διακυβέρνηση», είπε ακόμη.

Σε αντίθεση δηλαδή με τη ΝΔ που κατά τον ίδιο «δεν είναι μια έντιμη διακυβέρνηση», δεδομένου πως ελέγχεται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Σε αυτό το σκέλος μίλησε για αποφάσεις που ευνοούν τράπεζες, μεσάζοντες ολιγοπωλίων και παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Μίλησε επίσης για «franchise παραρτήματα» όταν αναφέρθηκε στα μη κρατικά πανεπιστήμια, και επεσήμανε πως η υγεία «έχει χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της».

«Η ερώτηση δεν είναι πού θα βρούμε τα χρήματα, αλλά πού πάνε. Πάνε στις τράπεζες και στις εισηγμένες εταιρίες στα χρηματιστήρια», θέλησε να διευκρινίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανανεωθεί, θα εκσυγχρονιστεί στο Συνέδριο»

Κληθείς να κατατάξει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο ή κρατιστή, αποκρίθηκε πως «δεν σκέφτομαι αυτές τις ταμπέλες». Είπε μόνο ότι «μια χώρα με τεράστια κοινωνικά ζητήματα χρειάζεται ένα παρεμβατικό κράτος για να λύσει τα προβλήματα».

«Θα είμαι πιο παρεμβατικός, αλλά δεν σημαίνει ότι το κράτος θα είναι σπάταλο» τόνισε.

Για τα εσωκομματικά σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ανανεωθεί, θα εκσυγχρονιστεί στο Συνέδριο, δεν έχουμε καμία δέσμευση από συμφέροντα».

Αντιθέτως κατηγόρησε ξανά τη ΝΔ πως σε ομιλίες του βλέπει διαφημίσεις της. «Πού βρίσκει τα χρήματα γι’ αυτές τις διαφημίσεις;» αναρωτήθηκε σχετικώς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στον τελικό του Conference League, δήλωσε «πολύ περήφανος για την Ελλάδα και τις επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ανάφερε δε ότι «η ανταπόκριση του κοινού ήταν φανταστική» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως στις 9 Ιουνίου θα έρθει η νίκη, καθώς «έχουμε το ίδιο χρώμα και εμείς κόκκινο και άσπρο». Παραδέχθηκε ότι «οι καταβολές μου δεν είναι από τον Πειραιά ομαδικά, αλλά με μεγάλη χαρά να παρευρεθώ και σε μελλοντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού».

Καταλήγοντας ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στο ΚΚΕ πως «η νοοτροπία της ιδιοκτησίας της Αριστεράς δεν ανήκει στη φιλοσοσία της», καθώς η Αριστερά «αγκαλιάζει όλο τον κόσμο».

«Αν το ΚΚΕ πιστεύει ότι εξυπηρετώ συμφέροντα, ας φέρει αποδείξεις. Κι ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν» τόνισε στο φινάλε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό