30.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: Κάλεσμα για «έρανο», ο ίδιος δίνει 20.000 ευρώ – Τι είπε για Αυγή και αποχωρήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (26/6) στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS​ FM-Hellenic Public Radio, στη Νέα Υόρκη, ρωτήθηκε για τις πρόσφατες παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «δεν θα αναγκάσει» κανέναν να παραμείνει στο κόμμα και εύχεται «να συνεισφέρουν» στην προγραμματική διαδικασία με τις ιδέες τους.

Επίσης, σε ερώτηση για τις εξελίξεις με το «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο της «Αυγής», αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα προβεί σε δωρεά 20.000 ευρώ, που είναι το ανώτατο όριο (ανά έτος) για τα φυσικά πρόσωπα και κάλεσε βουλευτές και μέλη των κομματικών οργάνων να κάνουν ανάλογη κίνηση στο μέτρο του δυνατού για τον καθένα.

Υπήρχε απόφαση της ΠΓ για το κλείσιμο της «Αυγής»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως υπήρχε απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν από τη δική του εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ της Αριστεράς και ζήτησε απ’ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τα ενισχύσουν οικονομικά.  

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όσον αφορά στην “Αυγή”, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα ζήτημα που με έχει βαρύνει πάρα πολύ, εδώ και μήνες. Ήξερα ότι με τη χρηματοδότηση να μειώνεται στο μισό αλλά και τις επιχειρήσεις να μην θέλουν να διαφημιστούν σε ένα μέσο που είναι κομματικό, δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση που δεν μας δίνει πολλές επιλογές. Ο κόσμος διαβάζει την πληροφορία του, την πληροφόρησή του διαδικτυακά. Η “Αυγή” δεν σταμάτα την καθημερινή της δραστηριότητα, διαδικτυακά θα υπάρχει. Καθημερινά όμως η έντυπη έκδοση προκαλεί οικονομική ζημιά.

»Αυτή είναι η πραγματικότητα, πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε σε μία μετάβαση νόμιμα και αυτός ο τρόπος, ο πρώτος τρόπος, είναι με το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Να κάνει μία δωρεά, να μπορούμε να στηρίξουμε το κόμμα μας. Σήμερα θα δώσω αυτό το μήνυμα. Θα δώσω 20.000 ευρώ, το μάξιμουμ ανά έτος που μπορεί να δωρίσει ένα φυσικό πρόσωπο και παρακαλώ όσοι συμμετέχουν στα όργανα, και οι βουλευτές μας να κάνουν το κατά δύναμη και να δώσουν το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο».

Μιλώντας για το λουκέτο στην «Αυγή», είπε ακόμη ότι ο ίδιος εφάρμοσε την απόφαση που προϋπήρχε αλλά «δυστυχώς η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει με το κλασικό ότι μόνο η χούντα και ο Κασσελάκης έκλεισαν την “Αυγή”, λες και ένας άνθρωπος που είναι προοδευτικός, απόδημος, είναι χουντικός. Δεν ντρέπονται!».

«Δεν έδιναν διαφήμιση οι επιχειρήσεις σε κομματικό μέσο»

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις δεν έδιναν διαφήμιση στην «Αυγή», γιατί είναι ένα «κομματικό μέσο». Κι όταν τέθηκε επί τάπητος η επιλογή να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μετοχική σύνθεση της «Αυγής» και να λειτουργήσει η εφημερίδα ως μια επιχείρηση, τότε υπήρξε αντίδραση. «Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ανησυχίες και σκέψεις αυτή τη στιγμή για τους εργαζόμενους. Να τονίσω ότι προσφερθήκαμε να αναλάβουμε χωρίς να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μέτοχος αλλά δεν είσαι ακούστηκε αυτή η ιδέα και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της “Αυγής”».

«Πυρά» στη ΝΔ

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε πολλά «πυρά» στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι δεν δίνει στο φως το τι συμβαίνει με το χρέος της και ζήτησε να αποδεχθεί το κυβερνών κόμμα την πρότασή του για κοινό έλεγχο στα κομματικά ταμεία της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ από μια διεθνή, αναγνωρισμένη εταιρεία όπως είναι η Deloitte.

Επίσης, ανέφερε πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, με την αντιπολίτευση που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έριξε τη ΝΔ στο 28% . «Δείξαμε ότι βασιλιάς είναι γυμνός» είπε και πρόσθεσε πως «η αντίστροφη μέτρηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αρχίσει».

Η συνεργασία στην Κεντροαριστερά

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τι επιθυμούν», ενώ τόνισε πως όσοι επιθυμούν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους».

Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Σήμα» από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για «ριζική ανανέωση»

Επιπλέον, υπογράμμισε πως από το συνέδριο του Φεβρουαρίου είχε δοθεί το «σήμα» από τον κόσμο για μία «ριζική ανανέωση δομικά και οργανικά». 

«Άρα λοιπόν, όταν το 86% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερωτηματολόγιο που είχαμε κάνει το Φεβρουάριο, λέει ότι θέλει ριζικές αλλαγές, σου λέει ότι τα όργανα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξουμε τη δομή του κόμματός μας», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό