33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: «Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι και ο Αλέξης Τσίπρας»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Συμπάσχω με τη γυναίκα και αισθάνομαι ντροπή που το έχει συνηθίσει η κοινωνία μας, την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης, στη (δεύτερη μετά τις ευρωεκλογές) τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολιάζοντας την υπόθεση Λύτρα.

«Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος παρενέβη» είπε και χαρακτήρισε ως «ντροπή» το να φαίνεται διαφορετική απονομή δικαιοσύνης για «επώνυμους και ανώνυμους». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα των γυναικοκτονιών αλλά κυβέρνηση δεν το ενστερνίζεται, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «έχουμε γίνει μια ανάλγητη κοινωνία».

Ερωτηθείς για την πρόταση Παππά, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα και ξαφνιάζονται πολλοί, αν η κοινωνία θελήσει να είναι έτσι το νέο κυβερνών σχήμα, ναι θα θέσω υποψηφιότητα από τη βάση. Είναι το κύριο καύσιμο η νομιμοποίηση από τη βάση».

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να απαντήσει αν στο πιθανό νέο σχήμα συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς είναι υποψήφιος και ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε ότι θα είναι και εκείνος υποψήφιος! 

Ναι μεν αλλά στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

«Να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία… έχει ιστορικό brand, το βλέπετε και από τα αποτελέσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην περιφέρεια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. «Υπάρχει σύγχυση στο τι πιστεύει, στο γάμο ομοφύλων είχε περισσότερους βουλευτές που απείχαν από ό,τι η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

«Το 28% δεν έγινε τυχαία, περάσαμε μηνύματα» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης στον ΑΝΤ1. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, έχει πάρει με το μέρος του τη νεολαία (17-35), τους άνεργους και τις λαϊκές συνοικίες. «Άρα συνεχίζουμε και χτίζουμε» είπε ο Κασσελάκης.

«Ο ελληνικός λαός μας δίνει ευκαιρία να είμαστε ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης»

«Ο ελληνικός λαός μου δίνει την ευκαιρία να είμαι και να είμαστε ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρας» τόνισε και ανέφερε πως τους επόμενους μήνες θα φτιάξει μία σκιώδη κυβέρνηση «για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε.

Είπε ακόμη ότι η Νέα Αριστερά δεν έχει απήχηση στην κοινωνία, όπως φάνηκε από τις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας που εξέλεξε και ευρωβουλευτή. Επιπλέον έριξε καρφιά στους βουλευτές της Νέας Αριστεράς λέγοντας πως έκαναν το νέο κόμμα για να παριστάνουν ότι είναι πιο «αυθεντικοί αριστεροί» από τον εκλεγμένο πρόεδρο. «Έχει βαρεθεί ο κόσμος τον ξύλινο λόγο, τις καρέκλες. Θέλει αλήθεια», τόνισε.

Συναντήσεις πριν από τη συνέντευξη

Θυμίζουμε πως νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, με τον βουλευτή Magnus Skjold, υπεύθυνο διεθνών υποθέσεων της Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας της Ισλανδίας και με τον Παλαιστίνιο Dr. Bassim Khoury, πρώην υπουργό Οικονομικών.

Επιπλέον, παραβρέθηκε στη διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα και στην βράβευση με το βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών του Μάθιου Νίμιτς από τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στο Ωδείο Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό