35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Το άλλοθι του 41% τελείωσε»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Για ψέματα και αλαζονεία»,  κατηγορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις και τον προκαλεί να εξετάσουν από κοινού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προτάσεις του για το φορολογικό.

Συγκεκριμένα στη ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Συνεχίζει αμετανόητος ο Κ. Μητσοτάκης τα ψέματα. Με αλαζονεία και ειρωνεία, ως συνήθως, ψεύδεται εκ νέου για τα 45 δισ. ‘λεφτόδεντρα’ των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι προτάσεις μας – και η ανάδειξη της κοροϊδίας της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής ζωής – τον κατέβασε στο 28%. Το άλλοθι του 41% τελείωσε την Κυριακή, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα: Προκαλώ το οικονομικό τμήμα της ΝΔ να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα μας για την πάταξη της ακρίβειας και τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολόγηση. Αποδέχεστε την πρόσκληση;».

Συνεχίζει αμετανόητος ο Κ. Μητσοτάκης τα ψέματα.

Με αλαζονεία και ειρωνεία, ως συνήθως, ψεύδεται εκ νέου για τα 45 δισ. «λεφτόδεντρα» των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι προτάσεις μας – και η ανάδειξη της κοροϊδίας της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 11, 2024

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την συνέντευξή του στον ALPHA, είχε εξαπολύσει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «προσπάθησε να πει καλά το μάθημα των επικοινωνιολόγων του, παρότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο και από πού πληρώνονται».

Ακολούθως αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί συνοφρυωμένος, σκεπτικός και ταπεινόφρων. Για πρώτη, ίσως, φορά μετά το 2019. Δήλωσε υποκριτικά ‘ανακουφισμένος’ που ‘δεν υπάρχει σήμερα το 41%’! Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενάντια στους υπερόπτες υπουργούς του που ‘είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά’, ωστόσο αρνήθηκε ξανά να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, η οποία έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων μέσα σε ένα μόλις έτος».

Συνεχίζοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα ‘επιστημονικά δεδομένα’. Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει – υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων – την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του. Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το (‘στενοχωρημένο’, όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναφέρει τις προτάσεις του και καλεί τον πρωθυπουργό:

να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρανα μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑνα μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσηςνα προχωρήσει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφοράνα μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπανα μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρείες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ».

«Αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα, να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την κοινωνία» καλεί τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό