35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Καρχαριοειδές έκανε… βόλτες σε παραλία της Λάρισας- «Πάγωσαν» οι λουόμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια «δυσάρεστη» έκπληξη περίμενε τους λουόμενους που απολάμβαναν το μπάνιο τους σε παραλία της Λάρισας το απόγευμα της Τέταρτης (5/6), καθώς βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από ένα καρχαριοειδές ψάρι…

Σύμφωνα με το onlarissa.gr ντόπιοι και τουρίστες την ώρα που έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία του Αγιόκαμπου, είδαν ξαφνικά μπροστά τους μέσα στη θάλασσα και σε απόσταση αναπνοής από την ακρογιαλιά, ένα καρχαριοειδές να κάνει… την βόλτα του, σχίζοντας τα ήρεμα νερά.

Δέος αλλά και φόβος για τους παραβρισκόμενους που έμειναν… στήλη άλατος να παρακολουθούν το καρχαριοειδές ψάρι…

Δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με το αν το ζώο ήταν επιθετικό, ή αν πρόκειται πράγματι για κάποιο είδος καρχαρία. Αν λάβουμε ωστόσο υπόψιν πως ένα κοινό είδος που απαντάται στις ελληνικές θάλασσες είναι το σκυλόψαρο, που ανήκει στην ίδια οικογένεια, το συμβάν δεν είναι ανησυχητικό.

onlarissa.gr

Υπενθυμίζεται, πως πριν από περίπου ένα μήνα, ένας καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή της Γλυφάδας προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων, καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο θέαμα στις ελληνικές θάλασσες.

Ο καρχαρίας, εντοπίστηκε στην δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας να κολυμπάει στα ρηχά ενώ έδειχνε να είχε χάσει την προσανατολισμό του.

Πώς εξηγείται η εμφάνιση του καρχαρία

Η εμφάνιση καρχαριών σε ακτές και λιμάνια δεν είναι άγνωστη, ιδιαίτερα σε θερμά νερά όπως αυτά της Μεσογείου.

Πιθανές αιτίες για την εμφάνιση του συγκεκριμένου καρχαρία στη Γλυφάδα θα μπορούσαν να είναι:

Η αναζήτηση τροφήςΗ αλλαγή των θαλάσσιων ρευμάτωνΗ ασθένεια ή ο τραυματισμός

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό