16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρδίτσα: Έφθασαν στον κόμβο του Ε65 τα τρακτέρ των αγροτών – Βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Προς το παρόν γίνονται συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα 12.30 η προσπάθεια συγκέντρωσης των αγροτικών μηχανημάτων από διάφορα σημεία αγροτικών περιοχών του ν. Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65.

Προς το παρόν στον κόμβο του δεν έχει εμφανισθεί κάποιος αξιόλογος αριθμός τρακτέρ ενώ υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τις εισόδους – εξόδους ώστε να μην μπορούν να ανέβουν αγροτικά οχήματα πάνω στον αυτοκινητόδρομο.

Ωστόσο, ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων που έρχεται στον κόμβο του Ε65 από την περιοχή του Παλαμά σταμάτησε προσωρινά (όπως αποδείχθηκε) από αστυνομικούς στο οδικό τμήμα μεταξύ Ματαράγκας και Δέλτα Καρδίτσας (κόμβος Ε65) και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία με τους επικεφαλής της κινητοποίησης η πορεία των τρακτέρ προχώρησε και έφθασε στον κόμβο του Ε65.

Προς το παρόν γίνονται συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο στον Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που τους βγάζουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό που προαναφέρθηκε, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό, κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες, καθώς και το πάγιο αίτημα για έργα υποδομής και άρδευσης.

Σε πρώτη φάση αυτό δεν τους επιτράπηκε και στις 12.45 περίπου ξεκίνησαν πορεία επί της Ε.Ο. Καρδίτσας- Λάρισας και οργανώνουν το επόμενο βήμα τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό