18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κανονικά θα δώσει μπόνους και αυξήσεις που έχει υποσχεθεί στα στελέχη της

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά την χρεοκοπία και την αναγκαστική εξαγορά της από την UBS, η Credit Suisse Group AG ανακοίνωσε στο προσωπικό της τράπεζας ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των μπόνους και των αυξήσεων στις αποδοχές, που έχει υποσχεθεί η διοίκηση της τράπεζας.

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις αυξήσεις της μισθοδοσίας και τα μπόνους, που θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου», ανέφερε η Credit Suisse σε εσωτερικό υπόμνημα προς το προσωπικό.

«Σε πολλές χώρες όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα, τα μπόνους έχουν ήδη καταβληθεί και η Credit Suisse  δεν αναμένει αλλαγές για τις υπόλοιπες δικαιοδοσίες», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το περιεχόμενο του σημειώματος επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς θα παρακολουθείτε την έντονη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες 48 ώρες για το μέλλον της Credit Suisse και βλέπετε την τεράστια αβεβαιότητα και το άγχος που αυτό έχει προκαλέσει», δήλωσαν ο Πρόεδρος ‘Αξελ Λίμαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ, σε ξεχωριστό  σημείωμα προς το προσωπικό της τράπεζας.

Η ηγεσία της Credit Suisse σημειώνει ότι δεν αναμένει αλλαγές σε οποιεσδήποτε συμφωνηθείσες προκαταβολές. «Αναμένουμε ότι η συγχώνευση αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «business as usual», εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσαν οι επικεφαλής της τράπεζας.

Ομάδα κρούσης για να μην χαθούν 17.000 θέσεις εργασίας

Την ίδια ώρα, έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse, έκανε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ήρθε το Σάββατο σε επαφή με την Credit Suisse και ότι η προτεινόμενη ομάδα κρούσης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από το διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστές.

“Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της CS στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία”, τόνισε.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό