31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κανένας Έλληνας δεν νοσηλεύεται ή συνελήφθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανένας Έλληνας δεν βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή συλληφθέντες, ανακοίνωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συνέβησαν εχθές (25/5) το βράδυ στην γερμανική πόλη.

«Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν», συμπλήρωσε.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι τα γεγονότα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, με περισσότερα από 100 άτομα να συγκρούονται βίαια.

Τρομοκρατημένοι οι περίοικοι κάλεσαν μάλιστα και δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην διακομιδή των τραυματιών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, είπε ότι άγνωστος αριθμός οπαδών του Παναθηναϊκού περίμεναν στην αποβάθρα για το τρένο, όταν περίπου 80 με 100 μασκοφόροι μπήκαν επίσης στην πλατφόρμα. Εκεί ξέσπασαν τότε οι βίαιες συγκρούσεις.

Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και στη συνέχεια παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μαζί με την πυροσβεστική. Η αστυνομία εξακρίβωσε την ταυτότητα πολλών ατόμων που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Πολλοί από τους μασκοφόρους τράπηκαν σε φυγή από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Στο σημείο έσπευσαν 44 πυροσβέστες. Η επιχείρηση ενεργοποιήθηκε με τη λέξη-κλειδί συναγερμού «MANV» (συμβάν μαζικών ατυχημάτων).

Ακολούθησε και δεύτερη συμπλοκή σε λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου, το οποίο οι οπαδοί έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά – καρφιά, αναγκάζοντας τη διοίκησή του να απομακρύνει άπαντες τους διαμένοντες.

Σύμφωνα με τη «Βild», η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε 89 συλλήψεις και άλλες 70 προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν ρόπαλα, μπαστούνια του μπέιζμπολ και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους οι εμπλεκόμενοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό