19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» από την ΑΑΔΕ: Οι δύο περιπτώσεις που πρέπει να υποβάλλετε χειρόγραφη φορολογική δήλωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την παράταση που έδωσε το ΥΠΟΙΚ, οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου 2023 για να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται όπως συνέβη και πέρυσι να δοθεί η δυνατότητα καταβολής διπλής δόσης φόρου εισοδήματος έως το τέλος Αυγούστου χωρίς προσαυξήσεις με παράλληλη παράταση της προθεσμίας εφάπαξ εξόφλησης με έκπτωση 3%. 

Οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Προσοχή όμως! Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, στις οποίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί τους φορολογούμενους σε χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων.

Πιο αναλυτικά, από την ηλεκτρονική υποβολή εξαιρούνται:

1) Oι δηλώσεις των αποβιωσάντων και

2) Οι δηλώσεις των ανηλίκων τέκνων με υποχρέωση υποβολής Ε3.

Όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες πιστοποίησης του myAADE. Εναλλακτικά η δήλωση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Στην περίπτωση αυτή, η εξουσιοδότηση προς τον φοροτεχνικό – λογιστή – λογιστικό γραφείο αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 και πραγματοποιείται διαδικτυακά στην εφαρμογή διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων του λογαριασμού του φορολογούμενου, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE.

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό