Home Υγεία Καμιά ένδειξη για χώρες που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση κατά του...

Καμιά ένδειξη για χώρες που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση κατά του Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Καμιά ένδειξη δεν έχουν οι ΗΠΑ, για χώρες ή “πρόσθετους παράγοντες” που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τσαρλς Κ. Μπράουν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Δεν έχω δει καμιά ένδειξη για πρόσθετους παράγοντες που θα μπορούσαν να στρατολογηθούν σε βάρος του Ισραήλ”, δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή αμερικανικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη να προσεγγίσουν τις ισραηλινές ακτές και ενίσχυσε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Η θέση αυτή έχει επίσης αποτρεπτική ισχύ, εξήγησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου. “Δεν είναι μόνο για να στηρίξουμε το Ισραήλ αλλά και για να έχουμε μια αποτρεπτική ισχύ”, υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν, επίσης παρών σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε από την πλευρά του την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν. “Προς οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε οργάνωση, οποιονδήποτε που θα σκεφθεί να αντλήσει οφέλη από την τραγωδία στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση ή να χυθεί περισσότερο αίμα, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: μην το κάνετε”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version