21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καμία εμπιστοσύνη πλέον στην Αυστραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόφαση της Αυστραλίας να αθετήσει την δέσμευσή της για αγορά γαλλικών υποβρυχίων, έκανε έξω φρενών τη Γαλλία, η οποία πλέον δηλώνει ότι δεν βλέπει πως μπορεί να εμπιστευτεί την Καμπέρα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας. 

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, τόνισε την Παρασκευή ότι «βρισκόμαστε σε εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Αυστραλία, αλλά δεν βλέπω πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Αυστραλό εταίρο».

Η δήλωση του Μπον έγινε κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο ραδιοφωνικό δίκτυο RFI και στα τηλεοπτικά δίκτυα France24 και Public Sénat, την επομένη της ανακοίνωσης της συμφωνίας ασφαλείας μεταξύ της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του συμβολαίου με τη Γαλλία.

«Πρόκειται για μια μεγάλη διάρρηξη της εμπιστοσύνης εκ μέρους της Αυστραλίας», τόνισε. «Οι διεθνείς σχέσεις δεν έχουν να κάνουν με την αφέλεια, τις καλές προθέσεις, όμως ο λόγος, η υπογραφή μιας σύμβασης μετράνε. Εάν δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη, δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε», εκτίμησε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει από το 2018 να διαπραγματευτεί συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό