12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εστιάσει σε ζητήµατα εθνικής ασφάλειας δείχνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά την χθεσινή του διαβεβαίωση ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, επισκέπτεται σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπου το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Κατά την πρώτη του στάση στην Ορεστιάδα, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη» και επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ο φράχτης, το «τεχνητό ανάχωμα», όπως είπε, που «αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής ασφάλειας και αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δήλωσε κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Ορεστιάδας.

Κάνοντας αναφορά στην τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ κατασκευή φρακτών στα σύνορά της, σημείωσε ότι εάν δεν βάλει χρήματα η ΕΕ για τον φράχτη, τότε θα «το πληρώσουμε όλοι εμείς», σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι ένα ακριβό έργο».

«Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητά ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και  κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα: «Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει;»

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές «θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις. Και εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ”ψαρεύουμε” σε θολά νερά».

«Εδώ δεν χωράνε πια, φίλες και φίλοι, μισόλογα. Εμείς υπερασπιστήκαμε αυτήν την πολιτική με σθένος και με επιχειρήματα. Την υπερασπιστήκαμε εντός Ελλάδος, αλλά την υπερασπιστήκαμε και στην Ευρώπη. Και καταφέραμε και εξηγήσαμε και πείσαμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν νοείται συνολική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος χωρίς προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της φύλαξης των συνόρων. «Ένα είναι βέβαιο όμως: ότι θα αλλάξουν τις πολιτικές τις οποίες εμείς εφαρμόσαμε. Θα τις αλλάξουν σίγουρα στο προσφυγικό, μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι η πολιτική της φύλαξης των συνόρων δεν πρόκειται να συνεχιστεί».

Πάντως, αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, «για τον απλό λόγο ότι σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα».

«Ακούμε διάφορα για ”προοδευτικές συμμαχίες”, για συνεννοήσεις χωρίς να έχουν καν καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα πρέπει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας», είπε τονίζοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες».

«Δεν χρειαζόμαστε πολιτική αστάθεια στην πατρίδα. Χρειαζόμαστε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια μπροστά και αυτό θα το έχουμε», ανέφερε καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει. Οι εκλογές «κερδίζονται από την κάθε μία και από τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά», είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε για πατριωτισμό και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας σημείωσε: «σε όλους αυτούς οι οποίοι μιλάνε για δήθεν πατριωτισμό στα λόγια, να τους απαντήσετε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες στα έργα και όχι στα λόγια και ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη μας παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό