27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Έχουν καεί 11.000 στρέμματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Βελτιωμένη είναι μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (22/7) η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Φαλακρό όρος, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης (17/7) από δύο κεραυνούς και μαίνεται μέχρι σήμερα, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 112 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν ακόμα έξι μηχανήματα έργου, τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες όπου μπορούν, καθώς η περιοχή είναι βραχώδης, δύσβατη με απότομες χαράδρες.

Το ανάγλυφο του εδάφους καθιστά δύσκολη την προσέγγιση πεζοπόρων τμημάτων, ενώ το έργο της κατάσβεσης γίνεται ακόμα δυσκολότερο λόγω των ανέμων που πνέουν πάνω στο βουνό.

Φωτιά τώρα στο Συκάμινο Ωρωπού

Εκτιμάται ότι έχουν καεί 11.000 στρέμματα

Αν και δεν υπάρχει ακόμα καμιά επίσημη δήλωση περί της έκτασης που είχε καεί, εκτιμάται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν ήδη καταστραφεί περί τα 11.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής η φωτιά κατέβηκε νότια και ανατολικά προς την περιοχή του χωριού Δενδράκια, χωρίς όμως να απειληθεί το ίδιο το χωριό, καθώς εναέρια περιόρισαν την έκτασή της.

Τα βίντεο είναι από τη σελίδα Πυρκαγιά Ενημέρωση

Η ανακοίνωση του δήμου Δράμας

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Δράμας ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με τη φωτιά στο Φαλακρό, η οποία καίει από την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Επειδή τις τελευταίες μέρες ανησυχούμε όλοι για τις εξελίξεις με τη φωτιά στο Φαλακρό, ο Δήμος Δράμας σας ενημερώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τις 6.30 το πρωί ο δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Μαυρίδη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιάννη Γεωργιάδη βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με όλες τις δυνάμεις του Δήμου. Με πρωτοβουλία του δημάρχου επιτάχθηκαν οχήματα για τις ανάγκες, JCB και Γκρέιντερ. Σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας και με την άοκνη και συνεχή βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας επιχειρούν στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες και το μέτωπο της φωτιάς εξελίσσονται δυσμενώς και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη επιφυλακή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό