18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς…

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ
28.11.2022 | 09:10

2022 AIJAZ RAHI / AP IMAGES

Η αντίδραση των παικτών της Κροατίας στις δηλώσεις του προπονητή του Καναδά αποτυπώθηκε στα τέσσερα γκολ που έβαλαν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το γνωστό ρητό λοιπόν, επιβεβαιώθηκε.

Πριν από το παιχνίδι της Κροατίας με τον Καναδά, ο προπονητής του δεύτερου είχε μιλήσει με πρωτοφανή σιγουριά για την επικράτηση της ομάδας του. Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η “χρβάτσκα” προκειμένου να βρει έξτρα κίνητρο και να κάνει ολοκληρωτική εμφάνιση στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Τα τέσσερα γκολ που έβαλαν οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν ήταν μόνο προϊόν της δεδομένης ποιότητας που διαθέτουν, αλλά και αποτέλεσμα της επίδειξης εγωισμού από μέρους τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για την ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Το γνωστό ελληνικό ρητό (“καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς”) λοιπόν επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας, δείχνοντας πως ο προπονητής του Καναδά, Τζον Χέρντμαν, λειτούργησε αφελώς στον τρόπο πνευματικής προσέγγισης του συγκεκριμένου αγώνα. Γι αυτό κιόλας το πλήρωσε.

Παρεμπιπτόντως, μιας κι η συζήτηση πήγε στο πνευματικό κομμάτι, δεν μπορεί παρά να σταθεί κάποιος στο Μαρόκο και όσα έκανε στον αγώνα με το Βέλγιο. Δίχως το παραμικρό ίχνος φόβου ή αισθήματος κατωτερότητας. Το ακριβώς αντίθετο. Με πάθος και σιγουριά, πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης κι έβαλε φωτιά στον όμιλο, με μία αγωνιστική να μένει για το τέλος.

Το αυτό (της φωτιάς) ισχύει επίσης στον 5ο όμιλο, δεδομένης της επικράτησης της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας. Αποτέλεσμα που πάντως υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η Γερμανία, η οποία -λίγες ώρες αργότερα- έμεινε στο “Χ” απέναντι στην Ισπανία. Η ομάδα το Χάνσι Φλικ είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν παύει όμως να ελπίζει κι αυτό είναι που την κρατάει ζωντανή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό