25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Καλή στο πρώτο, άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο η Ελβετία, 3-1 την Ουγγαρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανώτερη και πιο έμπειρη η Ελβετία, 3-1 κόντρα στην «μαχήτρια» Ουγγαρία, που τα έδωσε όλα στο δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή αλλά δεν… άντεξε, με τους Ελβετούς να σκοράρουν στο τέλος (90+3) με τον Εμπολό, και να φεύγουν… αλώβητοι από το ματς. 

Ορεξάτοι Ελβετοί, νίκη ημιχρόνου 

Οι Ελβετοί μπήκαν… φορτσάτοι, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 14ο λεπτό. Ο Αμπισέ ξεκίνησε μια τρομερή επιθετική προσπάθεια βρήκε εντυπωσιακά τον Ντουά και εκείνος φάτσα με το τέρμα νίκησε τον Γκουλάσι για το 1-0.  Ο Ελβετός μάλιστα, έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Euro που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας και σκοράρει στην διοργάνωση. 

Οι φιλοξενούμενοι, βρίσκονταν σε έναν επιθετικό μονόλογο με τους Ούγγρους, ακόμη να μην είχαν βγάλει κάποια αντίδραση μετά το γκολ. Ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα για την χώρα του, έχασε λίγο μετά (20′) και ο Βάργκας, που σούταρε με τον Ούγγρο γκολκίπερ να διώχνει ωστόσο εντυπωσιακά.

Στο 40ο λεπτό, ήρθε η πρώτη αντίδραση από τους γηπεδούχους, από στημένη μπάλα. Ο Σόμποσλαϊ, εκτέλεσε το φάουλ, ο Όρμπαν πήρε την κεφαλιά και ο Ζόμερ μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, οι Ελβετοί πήραν «μαξιλαράκι» ασφαλείας, βρίσκοντας ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Έμπισερ να κάνει ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, και την μπάλα να «καρφώνεται» στα δίχτυα των Ούγγρων για το 2-0.

Προσπάθεια ανατροπής οι Ούγγροι, στο τέλος «μίλησαν» οι Ελβετοί

Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση στο παιχνίδι άλλαξε. Οι Ελβετοί μπορεί να είχαν τον πρώτο και κύριο λόγω αλλά η Ουγγαρία προσπαθούσε να βρει τους κενούς χώρους για να κάνει την «ζημιά». Μετά από μια φάση διαρκείας, ο Βάργκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει το σκορ στο 66′ και να αλλάξει πλήρως την εικόνα του ματς. Ο Σόμποσλαϊ έβγαλε τρομερή σέντρα ακριβείας από τα αριστερά στον Βάργκα και εκείνος με εντυπωσιακή κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 2-1.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πίεζαν συστηματικά τους Ελβετούς, έψαχναν κενά σημεία στην περιοχή τους και με βαθιές μπαλιές επιδίωκαν την απειλή. 

Στο 90+3, ωστόσο και μετά της ανεπιτυχείς προσπάθειες των Ούγγρων οι παίκτες του Γιακίν βρήκαν το «γλυκό» γκολ που τους έδιωξε πλήρως το άγχος στο 90+3 με τον Εμπολό, που σηματοδότησε και την νίκη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γουλάτσι, Λανγκ, Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι, Σομποζλάι, Κέρκεζ, Σέφερ, Βάργκα, ΣαλάιΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας, Ντουά, Εντόι, Έμπισερ, Σερ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό