22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κακοκαιρία ATENA: «Πνίγηκαν» Κέρκυρα και Χίος – Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κακοκαιρία ATENA έδειξε τα… δόντια της για τα καλά την Τρίτη (10/09), πλήττοντας σημαντικά αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo σημαντικά ύψη βροχής έχουν καταγραφεί κατά τόπους σε τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αξιοσημείωτο αποτελεί το ύψος βροχής που καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμού της Χίου όπου σημειώθηκαν 113 mm μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος βροχής έπεσε στην Κέρκυρα, όπου καταγράφηκαν 133 mm.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός κατά την διάρκεια της Τρίτης (10/09) και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/09) καθώς και ορισμένα σημαντικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών.

meteo.gr
Ζημιές σε δρόμους και καταστήματα στη Χίο

Στη Χίο και τη Μυτιλήνη εξάλλου, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δρόμους αλλά και καταστήματα.

Οι πολίτες έκαναν δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων ενώ από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το νησί της Χίου, ξηλώθηκε η περίφραξη του τελωνείου.

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που συνόδευσαν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Atena» από τη Χίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/09) είχαν ως αποτέλεσμα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ειδικά στο κέντρο της πόλης, όπου τα προβλήματα ήταν πιο έντονα.

Η πυροσβεστική επενέβη συνολικά σε πάνω από 50 συμβάντα αφού ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και καρέκλες καφετεριών από την Απλωταριά να καταλήξουν σχεδόν στην Προκυμαία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό