16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή από τη 1 το βράδυ έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης, που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία “Μπάλλος”.1Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε:
Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι θα έχουμε επιδείνωση του καιρικού φαινομένου από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί, το οποίο θα συνεχίσει την πορεία του και θα επηρεάσει και την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεάσει νησιά του ανατολικού Αιγαίου.2Τέλος, τα μέτρα που πάρθηκαν είναι:
Από τη 1 τα μεσάνυχτα έως 8 αύριο το πρωί απαγορεύεται η διέλευση των ΙΧ και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή
Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες εκτός από τις αναγκαίες υπηρεσίες για τη διαχείριση του φαινομένου
Ενθαρρύνεται τηλεργασία σε όλον τον ιδιωτικό τομέα.
Αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Είναι ήδη κλειστά σε Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια.
Κλειστοί θα μείνουν οι βρεφονηπιακοί και οι δομές ΑΜΕΑ Αττική, Σάμο Ικαρία, Κέρκυρα, Χαλκιδική.
Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρίες ώστε υπάρξει συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό