25.9 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Κακοκαιρία: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική – 500 κεραυνοί σε μια ώρα στην Εύβοια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει μέχρι στιγμής της Βόρεια Ελλάδα με τα φαινόμενα να μην προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα. 

Στη Χαλκιδική, τα ξημερώματα εμφανίστηκε υδροστρόβιλος στη θάλασσα στην παραλία της Σάρτης ενώ παρατηρήθηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ισχυρή καταιγίδα με κεραυνούς στην Εύβοια

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Ιουλίου την κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το Forecast weather Greece, 500 κεραυνοί έπεσαν στην βόρειο ανατολική Εύβοια και 20.2 χιλιοστά βροχόπτωσης στο Μετεωρολογικό σταθμό της Ιστιαίας σε 45 λεπτά.

Τα φαινόμενα ήταν έντονα στο χωριό Ψαροπούλι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Πότε θα φτάσει στην Αττική

Στην Αττική θα υπάρξουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με τα φαινόμενα να είναι αρκετά έντονα τις μεσημβρινές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αφού θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση Κολυδά

Το πρωί της Πέμπτης, ο διευθυντής της Εθνικ΄ςη Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της κακοκαιρίας.

«Η παρούσα κατάσταση επιβεβαιώνει τα προγνωστικά σε ότι αφορά στο πρώτο μέρος του έκτακτου, με τις καταιγίδες να επηρεάζουν την Ανατολική Μακεδονία και μέρος της Κεντρικής με ραγδαιότητα, αλλά χωρίς μεγάλα ύψη υετού. Επανεξέταση των προγνωστικών για τις υπόλοιπες περιοχές σε λίγες ώρες, ώστε στην (τελευταία) επικαιροποίηση του έκτακτου να δοθούν ακριβέστερες χρονικές και τοπικές πληροφορίες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό