28.7 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Κακοκαιρία Αττική: Πλημμύρισαν μέχρι και πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στα Σπάτα – Απίστευτες εικόνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κακοκαιρία εξπρές άφησε για τα καλά το «αποτύπωμά» της σε μεγάλο μέρος της χώρας όπου σημειώθηκαν βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με μεγάλη ένταση. Μάλιστα, μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν και στην Αττική δημιουργώντας προβλήματα με πλημμύρες σε υπόγειους – κυρίως – χώρους.

Είναι ενδεικτικά τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες των social media από την ακραία νεροποντή. Σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές Άνοιξη, Διόνυσο και Εκάλη, ενώ στον Άγιο Στέφανο, αλλά και στη Μαλακάσα, σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Χαλάζι έπεσε και στα Σπάτα μαζί με την έντονη βροχόπτωση για περίπου 10 λεπτά, με αποτέλεσμα στην περιοχή να πλημμυρίσουν δρόμοι αλλά και… πάρκινγκ, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τον (υπόγειο) χώρο στάθμευσης σε γνωστό σούπερ μάρκετ της περιοχής! Μάλιστα, ο χρήστης των social media που ανέβασε το βίντεο, ήθελε να δώσει μια νότα χιούμορ, «ντύνοντας» μουσικά τις εικόνες με το σάουντρακ του «Τιτανικού»…

Σε άλλο βίντεο που ανέβασε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στη Σταμάτα Αττικής ένας άνθρωπος σε κατάστημα εστίασης κάνει ό,τι μπορεί για να μην μπει το νερό μέσα στο μαγαζί.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων

Η κακοκαιρία που σαρώνει τμήματα της χώρας έχει προκαλέσει προβλήματα και πλημμύρες. Όπως κάνει γνωστό η Πυροσβεστική, λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, την Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 86 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα. β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα. γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό