23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Και τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους 18-29 ετών, εκτός από το Johnson & Johnson

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιοι απαλλάσσονται από τη διενέργεια self test – Τι προανήγγειλε ο Γιώργος Γεωργαντάς

Εκτός από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι νέοι της ηλικιακής κατηγορίας 18-29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης (02/06) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε πως τα ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Co, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από την 1η Ιουνίου, είπε ότι «ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.200 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ». Αναφερόμενος σε κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου, είπε: «Στο ξεκίνημα της πλατφόρμας, για πολύ μικρό αριθμό υπήρχε ένα λάθος στον τύπο του εμβολίου», ωστόσο σημείωσε πως έχει διορθωθεί και όσοι το έχουν εντοπίσει, μπορούν να μπουν ξανά και να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με τα self test

Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς προανήγγειλε αντικατάσταση της βεβαίωσης εμβολιασμού που μέχρι σήμερα έχουμε με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Ακόμη, είπε πως για τους πλήρως εμβολιασμένους θα εξαιρούνται τα self test, αλλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για τη δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό