27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Και οι 11 ήταν υπέροχοι – Αυτή είναι η κορυφαία ομάδα του Euro 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η UEFA επέλεξε τους 11 καλύτερους ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης μετά την λήξη της και την κατάκτηση της Ισπανίας. Μια ομάδα παρατηρητών αξιολόγησε την απόδοση όλων των παικτών στο τουρνουά και κατέληξε σε μία εντεκάδα με έξι Ισπανούς (πρωταθλητές), δύο Γάλλους (ημιτελικοί), έναν Άγγλο (φιναλίστ), έναν Γερμανό (προημιτελικοί) και έναν Ελβετό (προημιτελικοί).

Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Μάικ Μενιάν της Γαλλίας. Οι «τρικολόρ» μπορεί να μην απέδωσαν βάσει των προσδοκιών αλλά ο γκολκίπερ της Μίλαν βρισκόταν πάντα παρών βοηθώντας με τις επεμβάσεις του την εθνική του να φτάσει ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό. 

Στο δεξί άκρο της άμυνας υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι για τη θέση αλλά ο Κάιλ Γουόκερ δικαιολογημένα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος. Ο «βιονικός» 33χρονος δεξιός μπακ αγωνίστηκε και στα εφτά παιχνίδια που έδωσε η Αγγλία στη διοργάνωση παίζοντας μέχρι και το τελικό σφύριγμα σε κάθε αναμέτρηση.

Αριστερά ένας άλλος «εργάτης» που ανεβοκατέβαινε την πλευρά της εθνικής Ισπανίας, ο Μαρκ Κουκουρέγια, ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος στη θέση του ενώ χάρη στην ασίστ του στον Μικέλ Ογιαρθάμπαλ η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο κέντρο της άμυνας το γαλλόφωνο δίδυμο του Γουίλιαμ Σαλιμπά και του Εμάνουελ Ακάνζι φάνταζε ανίκητο στο φετινό τουρνουά παρόλο που οι ομάδες τους (Γαλλία, Ελβετία) δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Η τριάδα που επιλέχθηκε στο κέντρο φαντάζει πραγματικά ονειρική για μία ομάδα. Από τη μία ο «φανταχτερός» Φαμπιάν Ρουίθ, έπειτα ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (τυπικά) Ντάνι Όλμο και ο σπουδαίος Ρόδρι που όχι μόνο έχει ξεχάσει τη λέξη ήττα αλλά ψηφίστηκε και ο κορυφαίος παίχτης όλης της διοργάνωσης. 

Τέλος στην επίθεση, ο τρομερός έφηβος Λαμίν Γιαμάλ και ο ταχύτατος Νίκο Γουίλιαμς είναι προφανείς επιλογές για τα άκρα της κορυφαίας ομάδας της διοργάνωσης. Την εντεκάδα κλείνει ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Γερμανίας του οποίου το άστρο θα είχε λάμψει περισσότερο άμα η ομάδα του δεν έπεφτε πάνω στους πρωταθλητές. 

   

Αντώνης Χαλάς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό