28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Και η Maybach στο παιχνίδι των πολυτελών MPV

Ειδήσεις Ελλάδα

Tον τελευταίο καιρό έχουμε δει κάποιες από τις premium εταιρίες να επιστρέφουν στην κατηγορία των minivans λανσάροντας πανάκριβα, υπερ-πολυτελή μοντέλα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Lexus LM και το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EM90 ενώ θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η τρέλα αυτή ξεκίνησε από το Toyota Alphard. Κινητήριος δύναμη πίσω από την ανάκαμψη των MPV είναι φυσικά η Κίνα που όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν χορταίνει μεγάλα, άνετα, ευρύχωρα και πολυτελή οχήματα για τις αστικές μετακινήσεις των πλουσίων και μία εταιρία που φαίνεται πως θα διεκδικήσει σύντομα κομμάτι από την συγκεκριμένη πίτα είναι η Maybach. Ναι, η Maybach θα λανσάρει μία ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση της V-Class κάποια στιγμή μετά το 2026.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόφαση της γερμανικής εταιρίας να επεκταθεί προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσει η προηγμένη “Van.EA” αρχιτεκτονική για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μία αρχιτεκτονική που θα επιτρέψει στην Maybach να λανσάρει ένα μοντέλο ή μία μικρή οικογένεια μοντέλων στην λογική ενός VIP shuttle, ενός κινητού γραφείου ή απλώς ενός οχήματος που θα προσφέρει κορυφαίους χώρους, χλιδή και άνεση στο εκλεπτυσμένο πελατολόγιο της. Ένα μοντέλο ή μία μικρή οικογένεια μοντέλων που θα λειτουργεί ως status symbol καθώς αναμένεται να κοστίζει στην Κίνα πάνω από €100.000 εξασφαλίζοντας στους πελάτες την διακριτική αναγνωρισιμότητα που επιθυμούν και στην γερμανική μάρκα ένα υψηλότατο περιθώριο κέρδους της τάξης του 20%.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το σημείο καθώς το μοντέλο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ίδια την Mercedes-Maybach αλλά ακόμα και να είχε επιβεβαιωθεί απέχει πολλούς μήνες από το λανσάρισμα του στην αγορά. Η Van.EA αρχιτεκτονική πάντως επιτρέπει έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας που σημαίνει ότι η Maybach θα μπορεί να προσφέρει ακριβώς αυτό που θέλει – ένα MPV με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και μία μεγάλη μπαταρία που θα εξασφαλίζει χωρητικότητα πάνω από ή τουλάχιστον κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Σημαντικός παράγοντας γι’ αυτό που θέλει να δημιουργήσει η εταιρία θα είναι και η εξέλιξη της τεχνολογίας ημι-αυτόνομης τεχνολογίας καθώς στο όραμα της η Mercedes-Maybach V-Class είναι ένα μοντέλο με προηγμένες δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης. Όλα αυτά όμως στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό