27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Και εσύ Κώστα… – Σωτήρης Σταθόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή από την εκδήλωση για τα 50χρόνια της ΝΔ στην Ρηγίλλης συζητήθηκε σαφώς περισσότερο στα «γαλάζια» πηγαδάκια από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά η οποία ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να ακολουθήσει την σκληρή γραμμή του Μεσσήνιου πολιτικού με τον οποίο πριν από μερικά χρόνια δεν έλεγε ούτε καλημέρα. Οι καταστάσεις όμως αλλάζουν – όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – και τώρα είναι κολλητοί.

Από την στιγμή που παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε ο Κώστας Καραμανλής προκάλεσε εσωκομματικό ζήτημα στην κεντροδεξιά παράταξη. Ακόμα και όταν τον κατηγορούσε ο Αντώνης Σαμαράς ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω του Προκόπη Παυλόπουλου και του Μίμη Παπαγγελόπουλου ο ίδιος δεν αντέδρασε. Και βέβαια δεν διοργάνωσε κάποια εκδήλωση στο πολεμικό μουσείο για να ασκήσει κριτική στον εκάστοτε πρωθυπουργό της ΝΔ, όπως έπραξε τώρα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Καραμανλής όφειλε να έχει διαφορετική στάση από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο των 50 χρόνων. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως ανήκει στην οικογένεια που ίδρυσε την ΝΔ. Ο ίδιος παραμένει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του κόμματος και έζησε σχεδόν 12 χρόνια στα ιστορικά γραφεία του κόμματος, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που ήταν εκείνος που κατέβασε τα ρολά στην Ρηγίλλης.

Για αρκετούς η στάση του Κώστα Καραμανλή δείχνει να είναι ανεξήγητη. Ουδέποτε μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να ξεκόψει κάθε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακούγονται πολλά και διαρρέονται άλλα τόσα … Οι υποκλοπές; Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια; Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις; Το κυπριακό; Όλα μαζί; Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει μιλήσει. Ακόμα όμως και τις ελάχιστες φορές που το πράττει, δεν το κάνει ξεκάθαρα.   

Τουλάχιστον ο Αντώνης Σαμαράς στις ομιλίες του, τα άρθρα και τις συνεντεύξεις του, έχει ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους έχει πάρει αποστάσεις από τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τις πάγιες θέσεις που έχει και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό εκτός και αν δημιουργεί πρόβλημα στην συνοχή του κόμματος. Μην ξεχνάμε πως ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει βουλευτής της ΝΔ σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή που έχει αποχωρήσει από την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Κώστας Καραμανλής με την στρατηγική σιωπής που είχε επιλέξει μετά την παραίτηση του από τη ΝΔ, κέρδιζε συνεχώς πόντους στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης στην οποία πάντα είχε ισχυρά ερείσματα. Η εικόνα όμως το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει για τον πρώην πρωθυπουργό και η αποδοχή του από την «γαλάζια» βάση αρχίζει και αμφισβητείται έντονα.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό