25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Καιρός που θυμίζει καλοκαίρι: Στους 28 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Πλησιάζει η κακοκαιρία «Π»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, συνεχίζει για δεύτερη μέρα ο Οκτώβρης, με τα μελτέμια να φτάνουν έως 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να να μην σημειώνει σημαντική μεταβολή.

Πιο αναλυτικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη (2/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 28 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΚαιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Αλλάζει και πάλι ο καιρός

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, έρχονται βροχές κυρίως από Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας «Π», ενώ όπως τόνισε η θερμοκρασία θα ανέβει για να… ξαναπέσει σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο X, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, περισσότερα φαινόμενα θα υπάρξουν το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ – ΑΝΟΜΒΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑΧωρίς σημαντικές βροχές αυτή η εβδομάδα , όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια , πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ.

Οι ΒΔ άνεμοι εξασθενούν από την Τρίτη άνεμοι και γυρίζουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή».

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ – ΑΝΟΜΒΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ✅Χωρίς σημαντικές βροχές αυτή η εβδομάδα , όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή . Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα… pic.twitter.com/EZ9tIGeYBX

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 30, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό