32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» – Θα χτυπήσει 38άρια ο υδράργυρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Για μίνι καύσωνα προειδοποιούν οι ειδικοί από σήμερα και τις επόμενες μέρες 

«Καυτό» θα είναι το ποδαρικό του Ιουνίου με το θερμόμετρο να παίρνει απότομα την ανιούσα.

Η απότομη αλλαγή του καιρού θα φέρει ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους να καταγραφούν και…38άρια.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του επέδειξε τις περιοχές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα μεγάλυτερα προβλήματα.

Γενικότερα πάντως ένα θερμό καλοκαίρι μας περιμένει σύμφωνα με το ευρωπαϊκό προγνωστικό κέντρο αλλά και το μέσο όρο των 8 παγκόσμιων προγνωστικών κέντρων. Οι αποκλίσεις μάλιστα που βλέπουμε είναι σαφώς ανώτερες από την περσινή χρονιά που ζήσαμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι σχεδόν το πιο ζεστό όλης της ιστορίας της χώρας μας για τις περισσότερες περιοχές αυτής.

Δυστυχώς πια δεν παίζει κανένα ρόλο το αν υπάρχουν μεταβάσεις από τα φαινόμενα EL-NINO σε LA-NINA αλλά και από τις διακυμάνσεις της ηλιακής ακτινοβολίας με τους 11ετής κύκλους της. Σταθερή ανοδική τάση σχεδόν κάθε χρόνο παγκόσμια αλλά και στη χώρα με πολλή μεγάλη συσχέτιση(άνω του 0,9) με τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αλλά και άλλων αερίων του θερμοκηπίου.

Τέλος η ίδια εικόνα φάνηκε και στις εκτιμήσεις του Απριλίου αλλά και του Μαρτίου. Μία συνέπεια τους τελευταίους 2 μήνες στην ίδια εκτίμηση για ένα θερμό και σχετικά ξηρό καλοκαίρι στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό