25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Καιρός: «Πέφτουν» οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι – Στους 40 ο υδράργυρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυροί άνεμοι επικρατούσαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τη χώρα να παραμένει σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο».

Μέχρι το τέλος και αυτής της εβδομάδας, οι θερμές μάζες από την Ιταλία θα επιμείνουν, ενώ υψηλές θερμοκρασίες 38 με 40 βαθμούς Κελσίου θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και έως και 36 βαθμούς στα ανατολικά.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μία μικρή υποχώρηση των βοριάδων, θα συνεχίσουν όμως οι βοριάδες με μικρότερες εντάσεις και μια αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Και την ημέρα του Αγίου Πνεύματος δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο, βοριαδάκι στο Αιγαίο πάλι αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, με τη θερμοκρασία έτσι σε μία μικρή υποχώρηση στους 36 βαθμούς Κελσίου και την αστάθεια να βγαίνει κυρίως στα βόρεια βορειοδυτικά κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 25-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο 4 με 5 και τοπικά 6, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό