22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Ο χειμώνας ήρθε για να μείνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να φτάσαμε Ιανουάριο για να βγάλουμε τα πιο «βαριά» χειμωνιάτικα από τη ντουλάπα, ωστόσο όπως φαίνεται ο ψυχρός καιρός, οι συννεφιές και η βροχή, τελικά ήρθαν για να μείνουν…

Σήμερα Κυριακή λοιπόν, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα βρέξει ενώ στα νότια παραθαλάσσια τμήματα θα έχει και καταιγίδες.

Η υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει νεφώσεις ενώ ενδέχεται να βρέξει κυρίως στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της Βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα και θα φτάσει στα κεντρικά και τα Βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 15 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Πάντως οι μετεωρολόγοι λένε ότι χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό και την εβδομάδα που ξεκινάει. 

Η Αττική θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες. 5 με 13 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία…

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι θα περάσουν την Κυριακή με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θερμοκρασία από 4 μέχρι 9 βαθμούς. 

Δείτε στον παρακάτω χάρτη την εξέλιξη του καιρού live:

 

Όπως όλα δείχνουν, ο Φεβρουάριος αναμένεται να κάνει… παγωμένο «ποδαρικό». 

Meteo: Το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι

Τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα (στις 26 Ιανουαρίου) δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας μας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό