19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καιρός: Με συννεφιά και λασποβροχές η Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Καιρός – Όλες οι ειδήσεις: Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

ειδησεισ

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής δάρκειας και βαθμιαία αίθριος καιρός.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 7 ΑπριλίουΑναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 7 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί ως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα σχεδόν αίθριος.Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βαθμιαία από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος.Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

PHOTO

Photo 1/5

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για τις 08:00

Photo 2/5

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για τις 14:00

Photo 3/5

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για τις 20:00

Photo 4/5

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για τις 02:00

Photo 5/5

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για τις 08:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-04-2022Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη χώρα, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-04-2022Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-04-2022Στην ανατολική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό