18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθυστερούν ηλεκτρικά μοντέλα των Audi, Bentley και Porsche εξαιτίας ανεπαρκούς ανάπτυξης λογισμικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Προβλήματα στην ανάπτυξη λογισμικού έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, της Bentley και της Porsche. Γερμανικό δημοσίευμα της Automobilwoche υποστηρίζει επικαλούμενο ανώνυμες πηγές εντός των εταιρειών, πως το τμήμα λογισμικού του VW Group, η Cariad, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη του λογισμικού που θα φέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς του VW Group.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μηχανικών λογισμικού της εταιρείας φέρεται να είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα στα περισσότερα από τα έργα της και αυτό κάνει τα στελέχη της Porsche, της Bentley και της Audi να ανησυχούν για την κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, οι τρεις κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων πιθανότατα θα καθυστερήσουν το λανσάρισμα των νεών τους ηλεκτρικών μοντέλων.

Η Audi θα καθυστερήσει τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα μέχρι το 2027, μια καθυστέρηση περίπου 3 ετών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Project Artemis, θα φέρει τη νέα γενιά λογισμικού 2.0 που θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.
Γι’αυτό η Audi θα βγάλει στην αγορά αρχικά ένα άλλο μοντέλο, με κωδική ονομασία Landyacht, που θα έχει λιγότερες δυνατότητες αφού θα χρησιμοποιεί το λογισμικό 1.2, το οποίο και αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, παρότι υποτίθεται πως θα ήταν έτοιμο το 2021.

Η Porsche παρότι βάζει τις τελευταίες πινελιές στη νέα ηλεκτρική Macan που υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος, λόγω του γεγονότος πως το λογισμικό του αυτοκίνητου δεν είναι ακόμη έτοιμο, η παρουσίαση του έχει μετατεθεί για του χρόνου.
Η Bentley, με τη σειρά της, ενδέχεται να αναγκαστεί να καθυστερήσει το πλάνο της να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και μετά. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας, ένα ηλεκτρικό σεντάν/SUV, υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσε το 2025 , αλλά αυτό δεν είναι πλέον σίγουρο και έτσι η Bentley θα πρέπει να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα της στα αυξανόμενα προβλήματα ανάπτυξης λογισμικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen είναι αντιμέτωπη με προβλήματα λογισμικού. Στα τέλη του 2019 έγινε γνωστό πως αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το λογισμικό του ID.3, προβλήματα που έλυσε έναν χρόνο μετά, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και με το λογισμικό του Golf.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό