14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθυστέρηση στο λανσάρισμα της GeForce GTX 1630 και της σειράς RTX 40 της Nia – Nia

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nia σκόπευε να λανσάρει την GeForce GTX 1630 την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ενημέρωσε το χρονοδιάγραμμα του εμπάργκου για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έστειλε μία ηλεκτρονική επιστολή σε όλους τους συνεργάτες της (AIBs, Add-in-Board partners) που τους ενημέρωνε ότι η νέα ημερομηνία για το εμπάργκο βρίσκεται ακόμα «προς καθορισμό». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία είχε προβλήματα στο να εξασφαλίσει κάποια εξαρτήματα (όχι ομως GPUs).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GeForce GTX 1630 «GTMK» (Go To Market Kit) παραδόθηκε στις 31 Μαΐου και οι συνεργάτες της Nia έχουν ήδη κατασκευάσει τις πρώτες κάρτες, οι οποίο βρίσκονται σε φάση επικύρωσης αυτή την περίοδο. Ο σχεδιασμός της συσκευασίας έχει επίσης οριστικοποιηθεί και εγκριθεί και οι συνεργάτες της Nia αναμένουν επί του παρόντος ενημέρωση για την ημερομηνία λανσαρίσματος.

Επιπλέον, εκδόθηκε και μία ενημέρωση για τις ημερομηνίες λανσαρίσματος της σειράς RTX 40, οι οποίες πλέον έχουν οριστεί για ένα μήνα μετά. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, το λανσάρισμα της RTX 4090 θα καθυστερήσει κατά ένα μήνα, και έτσι από τον Αύγουστο περιμένουμε πλέον να λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο. Η RTX 4080 πρόκειται να λανσαριστεί τον Οκτώβριο και η RTX 4070 τον Νοέμβριο. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τις νέες ημερομηνίες για το λανσάρισμα των καρτών γραφικών στην αγορά, δεν αποκλείεται να δούμε την Nia να τις ανακοινώνει αρκετά νωρίτερα.

Βεβαίως, πάντα υπάρχει πιθανότητα να λανσαριστούν και αργότερα. Τα πράγματα, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα VideoCardz αλλάζουν γρήγορα στην αγορά των GPUs και ο στόχος είναι να πουληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάρτες γραφικών της σειράς RTX 30 προτού κυκλοφορήσει η νέα σειρά RTX 40. Οι περισσότεροι συνεργάτες AIB της Nia, αναμένουν από την εταιρεία να μειώσει τις τιμές, ωστόσο η Nia δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό