28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Καθηλωτική η Ισπανία νίκησε μόνο… 1-0 την «άνευρη» Ιταλία και πέρασε στους «16» []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας με 1-0 για την 2η αγωνιστική του Euro2024 και προκρίθηκαν στην φάση των «16» του θεσμού. Το σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε από το αυτογκόλ του Ρικάρντο Καλαφιόρι στο 55ο λεπτό. Οι παίκτες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και δεν επέτρεψαν στην «σκουάντρα ατζούρα» να κάνει φάσεις στο ματς. 

Ισπανία εναντίον Ντοναρούμα με ηττημένους… τους Ίβηρες

Η πρώτη μεγάλη «απειλή», ήρθε στο 2ο λεπτό με τον Πέδρι, ο οποίος είδε τον Τζιαλουίτζι Ντοναρούμα να αποκρούει με υπερένταση την κεφαλιά του. 

Η Ισπανία πίεζε την άμυνα της «σκουάντρα ατζούρα» σε όλο το πρώτο μέρος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιουργήθηκε από τους Ίβηρες, ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Νίκο Γουίλιαμς έπειτα από σέντρα του Αλβάρο Μοράτα (10′)’. 

Το σύνολο του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, είχε την περισσότερη κατοχή στο ημίχρονο, αλλά και τις φάσεις, χωρίς, όμως, να τις εκμεταλλευτεί. Η Ιταλία, χάρις στον Τζιαλουίτζι Ντοναρούμα δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο οποίος έκανε καίριες αποκρούσεις, για να παραμείνει το 0-0. 

Οι Ιταλοί τα είχαν βρει τόσο… σκούρα που δεν πάτησαν σχεδόν καθόλου την μεγάλη περιοχή των Ισπανών στο πρώτο ημίχρονο. 

«Όργια» Γιαμάλ – Γουίλιαμς και… νίκη με αυτογκόλ για την Ισπανία

Το τέρμα για την Ισπανία δεν άργησε να έρθει, αλλά με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Ο Νίκο Γουίλιαμς «χόρεψε» την άμυνα των «ατζούρι» και αφού σέντραρε στην μικρή περιοχή, ο Καλαφιόρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της χώρας του πετυχαίνοντας αυτογκόλ, με αποτέλεσμα το 1-0 στο μεσογειακό ντέρμπι να είναι γεγονός (55′). 

Ο Λαμίν Γιαμάλ «άγγιξε» το 2-0 με ένα αριστοτεχνικό πλασέ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα αφού αστόχησε, ξεσήκωσε το κοινό των «φούριος ρόχας» με την ευκαιρία του (60′).  

Λίγα λεπτά μετά, ο Νίκο Γουίλιαμς στο 71ο λεπτό, έδειξε και εκείνος την κλάση του, χωρίς, όμως, να σκοράρει. Ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο με σουτ έξω από την περιοχή «απείλησε» τον Ντοναρούμα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με αποτελέσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. 

Οι συνθέσεις:Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Πέδρι (71′ Μπαένα), Φαμπιάν (90+4′ Μερίνο), Γουίλιαμς (78′ Πέρεθ), Γιαμάλ (71′ Τόρες), Μοράτα (78′ Ογιαρθάμπαλ).Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46′ Κριστάντε), Πελεγκρίνι (82′ Ρασπαντόρι), Κιέσα (64′ Ζακάνι), Φρατέσι (46′ Καμπιάσο), Σκαμάκα (64′ Ρετέγκι). 

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του 2ου ομίλου

(Θέση – Ομάδα – Αγώνες – Βαθμοί)1.Ισπανία 2 62.Ιταλία 2 33.Αλβανία 2 14.Κροατία 2 1

1η αγωνιστικήΙσπανία – Κροατία 3-0 (29′ Μοράτα, 32′ Ρουίθ, 45+2′ Καρβαχάλ)Ιταλία – Αλβανία 2-1 (11′ Μπαστόνι, 16′ Μπαρέλα – 1′ Μπαϊράμι)2η αγωνιστικήΚροατία – Αλβανία 2-2 (74′ Κράμαριτς, 76′ Αυτογκόλ Γκιασούλα – 11′ Λάτσι, 90+5′ Γκιασούλα)Ισπανία – Ιταλία 1-0 (55′ Αυτογκόλ Καλαφιόρι)3η αγωνιστική(24/06, 22:00, ΕΡΤ1) Αλβανία – Ισπανία(24/06, 22:00, ΕΡΤ1) Κροατία – Ιταλία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό