20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Καβγάς» δημοσιογράφου του CNN με ανώτατο στέλεχος της Χαμάς – Αποχώρησε στον αέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιπαράθεση είχε δημοσιογράφος του CNN με ανώτατο στέλεχος της Χαμάς, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αποχωρήσει από τον αέρα της τηλεοπτικής συζήτησης.

Ο δημοσιογράφος, Jim Sciutto ρώτησε το στέλεχος της Χαμάς αν νιώθουν υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων Παλαιστινίων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου στην πλευρά του Ισραήλ.

I pressed senior Hamas official Osama Hamdan on whether Hamas accepts any responsibility for the loss of civilian life in Gaza, which residents have told CNN they believe it does. He wouldn’t answer and instead took me on a history lesson of events he didn’t know I witnessed… pic.twitter.com/L3UUzHrVPb

— Jim Sciutto (@jimsciutto) August 17, 2024

Στην ερώτηση αυτή, ο Οσάμα Χαμντάν, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο, ο οποίος βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, ότι συντάσσεται με τις θέσεις του Ισραήλ.

«Δικαιώνεις τους Ισραηλινούς να σκοτώνουν τους Παλαιστινίους, όταν κάνεις αυτή την ερώτηση», είπε το στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταλάβεις ότι το Ισραήλ, σκοτώνει τους Παλαιστινίους τα τελευταία 76 χρόνια».

Μάλιστα, ο Χαμντάν είπε σκωπτικά στον δημοσιογράφο ότι δεν έχεις δε τα τελευταία χρόνια να σκοτώνουν οι Ισραηλινοί χιλιάδες Παλαιστίνιους, με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι ήταν πολεμικός ανταποκριτής και το 2008 και το 2014 στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο άντρες συνέχισαν για αρκετή ώρα την λογομαχία με τον έναν να διακόπτει τον άλλον. «Δεν μπορείς να ρωτάς και να απαντάς μόνος σου», επέμεινε ο Χαμντάν.

Λίγο πριν αποσυνδεθεί από τον τηλεοπτικό αέρα, η τελευταία φράση που ακούγεται να λέει στον δημοσιογράφο είναι: «Θέλεις να ακούς τον εαυτό σου και τους Ισραηλινούς».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό