34.9 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Καβάλησαν γυμνοί τα ποδήλατα και βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν με γυμνούς ποδηλάτες το απόγευμα της Παρασκευής (28/06). Δεκάδες τολμηροί ποδηλάτες έβγαλαν τα ρούχα τους, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και πήραν μέρος στη 17η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία που έγινε στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Ορισμένοι ήταν εντελώς γυμνοί, ενώ κάποιοι φορούσαν όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και διαδήλωσαν για την προστασία του περιβάλλοντος και ενάντια στη βία, με κεντρικό σύνθημα «το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ».

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα stop στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα», ανέφεραν σχετικά οι διοργανωτές. 

Η διαδρομή των γυμνών ποδηλατών ξεκίνησε από το Πάρκο Πεδίον του Άρεως και κινήθηκαν προς τον Λευκό Πύργο. 

Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό