25.4 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κίνα: Το «πάντα» άρχισε να λαχανιάζει και να γαβγίζει – Κύμα οργής στα social media

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Κινέζοι έχουν μια κακή φήμη ότι αντιγράφουν τα πάντα και φροντίζουν να την επιβεβαιώσουν. Ένας Ζωολογικός κήπος στην Κίνα ξεπέρασε κάθε όριο στην προσπάθεια των υπευθύνων να αυξήσουν την επισκεψιμότητα. Διαφήμιζαν την ύπαρξη πάντα στους χώρους του κήπου για να προσελκύσουν επισκέπτες. Ωστόσο, το «πάντα» δεν συμπεριφερόταν ακριβώς όπως τα συμπαθή ασπρόμαυρα ζώα. 

Οι επισκέπτες κατάλαβαν πως δεν βλέπουν αληθινό πάντα, όταν το ζώο μπροστά τους άρχισε να λαχανιάζει. Οι εξαπατημένοι επισκέπτες ισχυρίστηκαν ότι συνειδητοποίησαν την απάτη στο ζωολογικό κήπο Shanwei μόνο όταν ένα από τα φαινομενικά πάντα άρχισε να γαβγίζει, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

A Chinese zoo in Shanwei has admitted that they used painted dogs for their panda exhibit.

Visitors reportedly became suspicious after the ‘pandas’ started panting and barking. pic.twitter.com/jbrcsZv92s

— Shadow🐺 (@AbhishekRa66746) September 20, 2024

Το βίντεο που τράβηξε ένας επισκέπτης έδειξε ένα από τα όχι και τόσο διακριτικά μεταμφιεσμένα σκυλιά να προσπαθεί να πάρει ανάσα, ενώ ήταν ξαπλωμένο σε έναν βράχο μέσα σε μια περιφραγμένη περιοχή.

Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή του ένα δεύτερο σκυλί, με μακριά, στριφογυριστή ουρά. Ο ζωολογικός κήπος αρχικά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα είδος «σκυλιού πάντα». Αργότερα όμως, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχε βάψει δύο σκυλιά ράτσας chow chow, τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή στη βόρεια Κίνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Οι επισκέπτες απαίτησαν τα χρήματά τους πίσω μετά την αποκάλυψη της απάτης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ζωολογικός κήπος στην Κίνα προσπαθεί να εξαπατήσει το κοινό του. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί, τον Μάιο, στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην επαρχία Jiangsu.

Εκεί οι υπεύθυνοι δεν αρκέστηκαν στη μεταμφίεση μόνο δύο chow chow, αλλά πολύ περισσότερων. Όταν τους ρώτησαν γιατί το έκαναν αυτό, απάντησαν πως δεν υπήρχαν αρκετά πάντα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό