15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Δρομολογεί έργα υποδομής για να ενισχυθεί η λαβωμένη οικονομική ανάπτυξη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δρομολόγηση έργων υποδομής ποντάρει η Κίνα για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης που έχει πληγεί από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορoνοϊού και τα νέα lockdown.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Τουρισμός: Η Λαϊκή Οικονομία της Ελλάδας

Το νέο κύμα της πανδημίας απειλεί να επηρεάσει την βιομηχανική παραγωγή, τις καταναλωτικές δαπάνες και τις εξαγωγές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με επιβράδυνση η δεύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη.

Την ίδια ώρα εξάλλου και η αγορά ακινήτων παραμένει ευάλωτη.

Ώθηση στην ανάπτυξη

Έτσι στο συμβούλιο που έλαβε χώρα αποφασίστηκε η δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομής που θα ωθήσουν την βιομηχανική ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα ενισχύουν την εθνική ασφάλεια της χώρας κυρίως σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια και η διασφάλιση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιταχυνθούν πράσινα κατασκευαστικά project χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, θα βελτιωθούν τα δίκτυα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα δρομολογηθεί η κατασκευή νέων περιφερειακών και εμπορευματικών αεροδρομίων.

Επίσης, έμφαση θα δοθεί και σε υποδομές υψηλής τεχνολογίας, cloud computing, broadband δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης.

Η χρηματοδότηση των νέων έργων απαιτεί αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών, όμως δεν διευκρινίστηκε το ύψος του πακέτου που θα δρομολογηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για να κλείσουν οι πληγές του συνεδρίου – Τα μηνύματα, το στοίχημα της 15ης Μαΐου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό