20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κέρδισε τη δίκη για τη βίζα του και παίζει στο Australian Open

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σέρβος τενίστας είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open καθώς κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του.

Ο 34χρονος τενίστας είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο πέρασε τα τελευταία 4 βράδια, καθώς ο δικαστής, Άντονι Κέλι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος στα επόμενα 30 λεπτά από το τέλος της δίκης. Η κυβέρνηση διατάχθηκε επίσης να πληρώσει τα έξοδα της έφεσης του Τζόκοβιτς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) με τον συνήγορο του Νόβακ Τζόκοβιτς να αναλύει πώς ο πελάτης του εξασφάλισε την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο Australian Open αν και δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό. Ο Σέρβος παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε πως δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Ο δικαστής πήρε το μέρος του τενίστα λέγοντας χαρακτηριστικά «τι άλλο μπορούσε να κάνει;». Πιο συγκεκριμένα, ο δικαστής ανέφερε ότι «εδώ, ένας καθηγητής και ένας εξαιρετικά επιφανής γιατρός προσκόμισαν και παρείχαν στον αιτούντα ιατρική εξαίρεση. Επιπλέον, η βάση πάνω στην οποία δόθηκε αυτή η ιατρική εξαίρεση, έγινε χωριστά από μια άλλη ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόριας και το συγκεκριμένο έγγραφο βρισκόταν στα χέρια του αντιπροσώπου».

Η απόφαση του δικαστηρίου πάντως, δεν είναι αρκετή για πανηγυρισμούς του Τζόκοβιτς, καθώς η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση, απελάσωντας τον τενίστα αν το κρίνει απαραίτητο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό