18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κέρδισε την Pole position ο Λεκλέρκ με Ferrari στην Αυστραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην 2η και 3η θέση έμειναν οι οδηγοί της Red Bull, Φερστάπεν και Πέρες

Πολύ δυνατός δείχνει φέτος ο Σαρλ Λεκλέρκ με την Ferrari, καθώς κέρδισε την pole position της Formula 1 για το Grand Prix Αυστραλίας. Ο Μονεγάσκος άφησε πίσω του τους οδηγούς της Red Bull, καθώς δεύτερος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Σέρχιο Πέρες, Η πρώτη τετράδα της εκκίνησης έκλεισε ο Λάντο Νόρις με McLaren.

«Μάχη» στο Q3

Η εξέλιξη για την τελική δεκάδα ήταν συναρπαστική από το ξεκίνημα, με τον Σέρχιο Πέρεζ να είναι ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια, μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου μπροστά από τον Φερστάπεν, που έκανε ένα λάθος στην τελευταία στροφή και έχασε λίγο χρόνο. Λίγο αργότερα ο Λεκλέρκ κινήθηκε ταχύτερα και από τους δύο και πέρασε πρώτος, προτού η διαδικασία διακοπεί προσωρινά..

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν σε έναν επιβλητικό γύρο, που θα τον έφερνε πολύ ψηλά, αλλά αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα λίγο προτού τον ολοκληρώσει και το μονοθέσιο της Alpine βρέθηκε στις μπαριέρες. Οι αγωνοδίκες έβγαλαν αμέσως την κόκκινη σημαία και όλοι γύρισαν στα γκαράζ τους μέχρι να καθαριστεί η πίστα, με σχεδόν 7 λεπτά να απομένουν στο ρολόι.

Όταν η διαδικασία ξαναξεκίνησε, οι οδηγοί βγήκαν για τη δεύτερη προσπάθειά τους, εκτός από τον Σάινθ για τον οποίο ήταν η πρώτη αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το γύρο του πριν από τη διακοπή. Πρώτες στην πίστα βγήκαν οι δύο Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ, με τον Πέρεζ να τους ακολουθεί. Στη συνέχεια βγήκαν και οι δύό Ferrari και ο Φερστάπεν.

Η στρατηγική του Λεκλέρκ ήταν να κάνει δύο γύρους προετοιμασίας πριν από τη γρήγορη προσπάθειά του, ωστόσο ο Πέρεζ δεν κατάφερε να τον περάσει και έμεινε πίσω του. Ο Φερστάπεν όμως κατάφερε να ανέβει προσωρινά στην κορυφή. Εκεί όμως έμεινε πολύ λίγο, καθώς ο Λεκλέρκ έκανε έναν εντυπωσιακό γύρο και εξασφάλισε την pole position. Ο Κάρλος Σάινθ έκανε ένα λάθος στο γύρο του και έμεινε πολύ πίσω, στην 9η θέση. Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν 3ος και ο Λάντο Νόρος πήρε μια σπουδαία 4η θέση. Ακολούθησαν οι Χάμιλτον, Ράσελ, Ρικάρντο, Οκόν, Σάινθ και Αλόνσο που δενκατάφερε να χρονομετρηθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό