22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέιτ Μίντλετον: Οι κρυφοί «συμβολισμοί» πίσω από το συναισθηματικό βίντεο της πριγκίπισσας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν ο περασμένος Μάρτιος, όταν μετά από μια περίοδο με αρκετές φήμες σχετικά με την υγεία της, η Κέιτ Μίντλετον έκανε γνωστό σε όλους μέσω ενός βίντεο ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν στο ξεκίνημα της χρονιάς έγινε γνωστό ότι εισήχθει στο νοσοκομείο για μια επέμβαση, χωρίς ωστόσο το παλάτι να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέλεξε ξανά να μιλήσει στον κόσμο μέσω ενός βίντεο: μόνο που αυτή τη φορά είχε να αναγγείλει ευχάριστα νέα. «Με το καλοκαίρι να έχει φτάσει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω πόσο ανακουφισμένη νιώθω που επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι χημειοθεραπείες» ήταν τα πρώτα λόγια με τα οποία ξεκινούσε το μήνυμά της.

Το πολύ συγκινητικό κλιπ, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, δείχνει την Κέιτ να κοιτάζει με λατρεία τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς ακουμπάει το κεφάλι της στον ώμο του, αργότερα να γελάει μαζί του, να κρατιέται χέρι-χέρι και να φιλάει ο ένας τον άλλον.

Τα τρίλεπτα πλάνα είναι γεμάτα με συμβολισμούς και προσεκτικά επιλεγμένες εικόνες. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φύση και την οικογένεια, καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ,  η πριγκίπισσα Σάρλοτ, και ο πρίγκιπας Λούις, απεικονίζονται στο κέντρο του κόσμου της Κέιτ και του Ουίλιαμ.

Η πριγκίπισσα κοιτάζει το μέλλον – ελπίζει ότι οι πιο σκοτεινές της μέρες είναι πίσω της. Το συναισθηματικό βίντεο επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη φύση. Χρησιμοποιείται ως σύμβολο άνεσης και ελπίδας. Από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο, η πριγκίπισσα έχει βρει καταφύγιο στον φυσικό κόσμο και θέλει να αντικατοπτρίζει τη σημασία του. Άλλωστε έχει μιλήσει και στο παρελθόν για «τη δύναμη της φύσης» στη διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.

Για τον Πρίγκιπα και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη. Έτσι η οικογενειακή ζωή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του βίντεο καθώς το ζευγάρι περνά ποιοτικό χρόνο με τα τρία του παιδιά καθώς και με τους γονείς της πριγκίπισσας, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον.

Παιχνίδια στις κούνες, πειράγματα στην κάμερα, πικ νικ, σκαρφάλωμα σε κορμούς δέντρων και αρκετά χαμόγελα, «ντύνουν» τα πλάνα. Οι εικόνες αντικατοπτρίζουν το μότο της πριγκίπισσα, ότι δηλαδή τα «απλά πράγματα στη ζωή, τα οποία πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα, είναι αυτά που πραγματικά αξίζουν. Απλώς να αγαπάς και να αγαπιέσαι».

Η πριγκίπισσα είναι εξαιρετικά δεμένη με τους γονείς της και έχουν συσπειρωθεί τους τελευταίους μήνες για να προσφέρουν ανεκτίμητη υποστήριξη. Η ένταξή τους στο βίντεο είναι ένα μέσο δημόσιας αναγνώρισης, ένα ευχαριστώ που είστε εκεί.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ ακουμπούν ο ένας στον άλλο, φιλιούνται και σφίγγουν τα χέρια. Αυτές είναι αλληλεπιδράσεις που δεν έχουμε ξαναδεί, καθώς το ζευγάρι κρατά συνήθως φρουρημένη την ιδιωτική του ζωή. Αλλά αυτή η σπάνια ματιά στον ιδιωτικό τους κόσμο υπογραμμίζει τη σημασία του Ουίλιαμ στην ανάρρωση της Κέιτ. Έχει δει να φυτεύει στοργικά ένα φιλί στο μάγουλο της γυναίκας του σε μια συγκλονιστική σκηνή.

Και στο βίντεο που κατέγραψε η Πριγκίπισσα τον Μάρτιο, όταν αποκάλυψε ότι νοσηλευόταν για καρκίνο, είπε ότι το να έχει τον Πρίγκιπα δίπλα της ήταν «μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς».

Η απόφασή τους να αφήσουν τον κόσμο να μπει σε τέτοιες προσωπικές στιγμές μπορεί επίσης να αντανακλά τη «νέα προοπτική» που λένε ότι απέκτησε ο καθένας από το ταξίδι του στον καρκίνο, ίσως τώρα αναγνωρίζοντας ότι οι άλλοι σχετίζονται με τέτοιες ιδιωτικές εμπειρίες και ευπάθεια.

Μεγάλο μέρος του βίντεο έχει τραβηχτεί σε vintage στυλ, το οποίο παραπέμπει σε παλιά βασιλικά βίντεο. Η αείμνηστη βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος απαθανάτιζαν συχνά οικογενειακές στιγμές στην κάμερα ή στον κινηματογράφο και το στυλ που επέλεξε ο κ. Warr θυμίζει εκείνο το στιγμιότυπο από τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας στο Balmoral ή στο Royal Yacht Britannia.

Η Κέιτ είπε πώς διατήρησε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική της υγεία χάρη στη «δύναμη της φύσης» από τη διάγνωσή της. Η βασιλική περπατά μέσα σε ένα χωράφι με σιτάρι, χαϊδεύει τα στάχυα με το χέρι της, λαμπερά καθώς κρατά μια κίτρινη πεταλούδα προτού φτερουγίσει μακριά στο τελευταίο βίντεο.

Είναι μια τεράστια αντίθεση με το κλιπ διάγνωσης τον Μάρτιο, στο οποίο η πριγκίπισσα εθεάθη καθισμένη σε ένα παγκάκι μόνη της να δείχνει χλωμή και αδύνατη. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε ένα τεράστιο ταξίδι από τότε – και η ελπίδα, όπως φαίνεται, συνεχίζει να είναι η πηγή της δύναμής της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό