23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάσκα μεικτής πραγματικότητας από την Apple;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple είναι διαχρονικά η εταιρεία που καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλη να κρατά καλά φυλαγμένα τα μυστικά της και ειδικά τις συσκευές ή τεχνολογίες που αναπτύσσει μέχρι να γίνουν οι τελετές παρουσίασης τους. Το ίδιο συμβαίνει και την κάσκα εικονικής πραγματικότητας την οποία κατασκευάζει η Apple. Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή της διαρκεί πολύ καιρό δεν έχει διαρρεύσει τίποτε παρά μόνο η συνήθης φημολογία που ακολουθεί τα προϊόντα της Apple ότι δηλαδή η συσκευή αυτή όταν εμφανισθεί θα φέρει επανάσταση στον τομέα και τη βιομηχανία στην οποία απευθύνεται.

Δεδομένου του γεγονός ότι η φημολογία αυτή έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα (υπολογιστές macintosh, κινητά iPhone, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής iPod κ.α.) κάθε φορά που κάποιο νέο προϊόν ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Apple η προσμονή για το τι θα εμφανισθεί είναι μεγάλη.

Το ίδιο συμβαίνει και από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία κατασκευάζει μια κάσκα VR. Πρόσφατα διέρρευσαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η κάσκα αυτή δεν θα είναι τελικά εικονικής αλλά επαυξημένης πραγματικότητας και θα κάνει την εμφάνιση της το φθινόπωρο του 2022.

Σε αντίθεση με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) που «βυθίζει» τον χρήστη σε εικονικά περιβάλλοντα η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας εμφανίζει εικόνες και δεδομένα πάνω στον χρήστη πάνω στον πραγματικό κόσμο. Ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ο ίδιος θεωρεί πως η AR απομονώνει τον χρήστη λιγότερο από τη VR και πιστεύει ότι ως τεχνολογία είναι δυνάμει το ίδιο επαναστατική με τα smartphones. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε πει πως «πιστεύουμε ότι η AR θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για πάντα».

Οι τελευταίες πληροφορίες για αυτή την κάσκα αναφέρουν ότι πράγματι αυτή αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της σε λίγους μήνες αλλά θα είναι μεικτής πραγματικότητας. Θα δημιουργεί δηλαδή ένα υβριδικό περιβάλλον που θα συνδυάζει την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των προηγμένων τεχνολογιών χωρίς να απομονώνεται από το φυσικό του περιβάλλον.

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι η κάσκα θα λειτουργεί με δύο επεξεργαστές με τον ένα να διαχειρίζεται αποκλειστικά τα δεδομένα των αισθητήρων της συσκευής και τον άλλο την συνολική λειτουργία του συστήματος. O δεύτερος επεξεργαστής θα είναι το νέο M2 τσιπ της Apple το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι σημαντικά ταχύτερο σε χαμηλότερα επίπεδα χρήσης ενέργειας από τον ανταγωνισμό.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό