20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάνε την κουζίνα σου να λάμπει με αυτά τα 3 μυστικά και πες αντίο στη βρωμιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού σου, θα λάμψει και πάλι!

Η κουζίνα μπορεί να είναι η καρδιά του σπιτιού σου, αλλά είναι επίσης το μέρος που βλέπεις και τις περισσότερες… ακαταστασίες. Ανεξάρτητα από το πόσο επιμελής είσαι με τη ρουτίνα καθαρισμού σου, υπάρχουν ορισμένα σημεία όπου η βρωμιά και τα βακτήρια παραμένουν. Αλλά μη σε αγχώνει καθόλου αυτό!

Αν δεν ξέρεις ποιοι χώροι της κουζίνας σου μαζεύουν τα περισσότερα βακτήρια και βρωμιές, η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο που διαβάζεις. Δες πώς μπορείς να τ ’αποφύγεις και να κάνεις την κουζίνα σου να λάμπει ξανά από καθαριότητα. 

2 πράγματα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο σπίτι σου για να είναι καθαρό
Ντουλάπια

Ένα από τα δύο πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα σου είναι τα ντουλάπια. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για περιοχές με υψηλή αφή που επίσης εκτίθενται συχνά βρωμιές που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Είναι απίστευτα δύσκολο να πλυθούν αν λεκιαστούν πολύ και οι περισσότεροι τύποι ντουλαπιών καταστρέφονται εύκολα από το υπερβολικό λάδι.

Τα έλαια που προέρχονται από την εστία, μπορεί να γίνουν η αιτία για να καταστραφούν τα ντουλάπια σου. Ένας γενικός κανόνας, είναι καθημερινά .μετά το πλύσιμο των πιάτων σου, να ρίχνεις να γρήγορο σκούπισμα και καθάρισμα με τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα.

Μην τρομάζεις, δε μιλάμε για ένα χρονοβόρο καθάρισμα, απλώς καλό θα είναι καθημερινά να καθαρίζεις τις επιφάνειες έτσι ώστε να προλάβεις τυχόν λεκέδες πριν προλάβουν να ποτίσουν.

Παρκέ

Το πάτωμα της κουζίνας σου είναι επίσης μια άλλη επιφάνεια με μεγάλη επισκεψιμότητα που καθημερινά δέχεται πολλές διαρροές που σχετίζονται με το μαγείρεμα (για να μην αναφέρω πεσμένα ψίχουλα, σκόνη και υπολείμματα από φαγητά). Η συχνή καθαριότητα λοιπόν είναι το κλειδί για να τα αποφύγεις.

Μια καλή ιδέα είναι να μην αφήνεις το σφουγγάρισμα για το σαββατοκύριακο. Ναι, οι υποχρεώσεις είναι πολλές αλλά ξεκίνα να αφιερώνεις έστω ανά δύο μέρες 5 λεπτά για να περάσεις στην κουζίνα σου ένα σφουγγάρισμα. 

Συνεχής Φροντίδα

Μπορεί οι ειδικοί να προτείνουν συχνούς καθαρισμούς (καθημερινά, στην περίπτωση των ντουλαπιών και των δαπέδων) αλλά για να διατηρούνται καθαρά όλα τα σημεία στην κουζίνα σου, ο περιστασιακός βαθύς καθαρισμός είναι εξίσου σημαντικός.

Αλλά πριν αγοράσεις προϊόντα καθαρισμού για αυτή τη δουλειά, μην ξεχνάς να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες τους. Ορισμένες φόρμουλες μπορεί να είναι πολύ σκληρές ή λειαντικές για ορισμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό