35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα εντοπίζουν οδηγούς που μιλούν στο κινητό ή δεν φορούν ζώνη ασφαλείας (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

H εταιρεία Acusensus από την Αυστραλία δημιούργησε μια κάμερα τεχνητής νοημοσύνης για χρήση σε οδικά δίκτυα η οποία μπορεί να ζουμάρει και να διαπιστώνει αν ο οδηγός φορά την ζώνη ασφαλείας ή αν μιλά στο κινητό του τηλέφωνο.

Η κάμερα που είναι τοποθετημένη σε ένα τρέιλερ θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών της Βρετανίας. Όπως έγινε γνωστό σε πρώτη τουλάχιστον φάση το σύστημα δεν θα λειτουργεί εντελώς αυτόνομα δηλαδή τις εικόνες που η κάμερα θα έχει καταχωρήσει ως εικόνες που ο οδηγός δεν φορά ζώνη ή μιλά στο κινητό του τηλέφωνο θα τις βλέπουν και θα εξετάζουν και υπάλληλοι των υπηρεσιών διαχείρισης του εθνικού οδικού δικτύου της Βρετανίας ώστε να πιστοποιείται η παράβαση. Ανάλογα με τις επιδόσεις του συστήματος και το ποσοστό επιτυχίας που θα έχει στο να εντοπίζει σωστά τους παραβάτες μπορεί να υπάρξει αυτοματοποίηση και η διαδικασία επιβολής προστίμου να γίνεται χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.

Οι εικόνες που θα καταγράφει η κάμερα θα διατηρούνται αρχειοθετημένες για χρονικό διάστημα τριών μηνών σύμφωνα με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές. Οι δοκιμές της κάμερας έχουν ξεκινήσει στα οδικά δίκτυα της περιοχής Ντέβον και της Κορνουάλης και σε χρονικό διάστημα τριών ημερών εντόπισε 300 οδηγούς να μην φορούν ζώνη ή να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο. Το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου στη Βρετανία είναι 230 ευρώ και για μη χρήση ζώνης ασφαλείας 120 λίρες.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό