20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 4ης Νοεμβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗΑθήνα – 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΠειραιάς – 18.30 ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

Συναδέλφισσα/ συνάδελφε,

Παίρνοντας δύναμη από τη μαζικότατη και πετυχημένη σύσκεψη εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων στο Σπόρτινγκ, κλιμακώνουμε την μάχη με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη προετοιμάζοντας πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, από κάθε κλάδο, με τα ταξικά σωματεία και τις ομοσπονδίες. Με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στέλνουμε μήνυμα ότι  δεν θα δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι, ότι απορρίπτουμε το νέο νομο-έκτρωμα που τσακίζει τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Τον 21ο αιώνα η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν κάνει άλματα. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε καλύτερα, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και να εργαζόμαστε με καλύτερους όρους.

Εμπόδιο σε αυτά μπαίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο νέος νομός Χατζηδάκη αυτό υπηρετεί! Έρχεται να προστεθεί σε όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι μεγαλοεργοδότες και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και τους λύνει τα χέρια για να καταργήσουν το 8ωρο, την αμοιβή των υπερωριών, να διευθετούν τον εργάσιμο χρόνο με βάση τα «θέλω» τους για περισσότερα κέρδη, να απολύουν ελεύθερα όσους κ όποτε θέλουν. Μονιμοποιούν την τηλεργασία στις τόσες μορφές ευελιξίας ενώ προβλέπει ότι θα μπορεί να συνδυάζεται με αυτές!

Η πείρα από τον κλάδο μας, φανερώνει περίτρανα πως θα χειροτερέψουν οι συνθήκες που δουλεύουμε, η ίδια μας η ζωή μας αν επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα! Όταν ήδη κυριαρχεί η δουλειά δίχως ωράριο με ατελείωτες και απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και Σαββατοκύριακα, αργίες. Δουλειά με μαύρα ειδικά στα μικρά λογιστικά γραφεία. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, στο όνομα των προθεσμιών, του να «βγει» η δουλειά. Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή της τηλεργασίας μετά από 1,5 χρόνο είναι τεράστιες. Εργαζόμενοι μπροστά από έναν υπολογιστή 12 και 13 ώρες, απομονωμένοι και κλεισμένοι στους 4 τοίχους. Τα έξοδα που δήθεν θα γλυτώναμε (μεταφορικά, βενζίνες κ.λπ.), έχουν εκτοξευθεί αφού εξοπλισμός, ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός, άλλα πάγια στοιχεία έχουν φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων αντί να τα αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη, όχι απλά να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση που αφορά όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα!! Σήμερα χρειάζεται ο καθένας από εμάς να μην φοβηθεί, να μην μείνει μόνος του απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης! Τώρα είναι ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του σωματείου μας και την επιτυχία της Εκλογο-Απολογιστικής μας Γενικής Συνέλευσης, την Τρίτη 26/10 18.30 στο συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος) και των αρχαιρεσιών που θα ακολουθήσουν.

Διεκδικούμε:

Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και τους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων. Πλήρη προστασία του 8ώρου. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις /σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου. Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία. Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου δουλειάς. Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση τα χρόνια εργασίας αποσυνδεδεμένες από εκβιαστικές αξιολογήσεις. Επιστροφή όλων των συναδέλφων στους χώρους εργασίας με κάλυψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με κόστος των εργοδοτών. Άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η ΠΟΛ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 4 ΝοέμβρηΑθήνα – 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΠειραιάς – 18.30 ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό