29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κάλεσμα στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΕΦΕΕΘ την Παρασκευή 14/06

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑΤης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση στον κλάδο των λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών έχει φτάσει σε σημείο που όλοι σχεδόν κατανοούμε ότι δεν πάει άλλο. Με την εντατικοποίηση που επικρατεί, πέρα από την αξιοπρέπειά και την αξιοπιστία μας κινδυνεύει και η ίδια η σωματική και ψυχική υγεία μας, αλλά και εν δυνάμει και η ίδια μας η ζωή.

Σήμερα όλο και περισσότερες-οι (ακόμη και αυτές-οί που παλαιότερα δεν το έβλεπαν με τον ίδιο τρόπο) κατανοούν ότι τα μέτρα των κυβερνήσεων ούτε τυχαία είναι ούτε αποσπασματικά.

Έχουν συγκεκριμένη στόχευση που δεν είναι άλλη από τη συγκέντρωση του κλάδου των λογιστικών υπηρεσιών σε λίγες και μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Είναι ήδη γνωστό τι συμβαίνει σε εταιρείες λογισμικού.

Με την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων (και ειδικά με τον τρόπο, τον χρόνο και τις καταληκτικές προθεσμίες που ανακοινώθηκαν αλλά και τα απαξιωτικά σχόλια του υπουργείου και της ΑΑΔΕ προς τον κλάδο μας, «το ποτήρι ξεχείλισε». Δεν πάει άλλο.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και της δουλειάς μας στα χέρια μας. Η υπόθεση των «καλών παιδιών» των συνεργατών του υπουργείου και των «άμισθων ΚΕΠ» που χρόνια τώρα καλλιεργούσε η πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ, αποδείχθηκε ότι όχι μόνον δεν προχωράει, αλλά η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερα.

Δυστυχώς από τη σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε πια τίποτα. Βρίσκονται στην ίδια πλευρά με το υπουργείο. Φοβούνται μήπως η προβολή και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας διαταράξουν τις καλές τους σχέσεις με τα υπουργεία.

Ο κλάδος μας διακατέχεται από αγωνία και ανασφάλεια για το αύριο. Βρίσκεται σε αναβρασμό. Η διέξοδος κατά τη γνώμη μας βρίσκεται στη συσπείρωση και την ενότητα στη βάση.

Ένας μεγάλος αριθμός ενώσεων (ανάμεσά τους και η ΕΦΕΕΘ) με αποφάσεις των ΔΣ αλλά και ΓΣ πήραν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συσκέψεις, κινητοποιήσεις στις οποίες όλες και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ανταποκριθούμε και να συμμετέχουμε μαζικά και να δείξουμε την αγανάκτηση αλλά κυρίως την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που προκήρυξε το ΔΣ της ΕΦΕΕΘ την Παρασκευή 14/06/2024 στις 11 π.μ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Συντονίζουμε τον αγώνα μας και με τους μισθωτούς λογιστές, αλλά και με τα σωματεία των επαγγελματιών όλων των κλάδων γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν και αυτούς.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου για παράταση των δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα δεν μας πείθει και δεν μας ικανοποιεί. Μάλιστα ανακοινώθηκε μία μόλις μέρα πριν την οργάνωση των κινητοποιήσεών μας. Δείγμα και αυτό της «δύναμης της αγωνιστικής κινητοποίησης».

Άμεσα διεκδικούμε:

1. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην είναι πριν τις 30 Σεπτέμβρη. Ο Αύγουστος να είναι μήνας ξεκούρασης για τους λογιστές, χωρίς δηλωτικές υποχρεώσεις.

2. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

3. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

4. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης Α.1020/2024.

5. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

6. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 (για την λεγόμενη δέουσα επιμέλεια) με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό