26.5 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ιωαννίδης: «Το κλίμα είναι πολύ καλό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Χρήστος Κόντης και ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη (25/05, 20:30, Cosmote Sport 1HD).

Χρήστος Κόντης: «Δεν έχω 1 τίτλο σαν προπονητή, έχω 4»

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά, υπάρχει φαβορί σε ένα τέτοιο παιχνίδι;«Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί, είναι παιχνίδια που όποιος το θέλει περισσότερο το παίρνει, εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας ξέρει, υπάρχει το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει».

Δύο Έλληνες προπονητές σε έναν ελληνικό τελικό, πως νιώθετε;«Νιώθουμε πολύ όμορφα σίγουρα. Είμαστε σε έναν ελληνικό τελικό, μακάρι στο μέλλον να έχουμε πολλούς Έλληνες προπονητές σε αυτή τη θέση και να διεκδικούν τρόπαια και Κύπελλα. Εύχομαι αύριο να είναι μια καλή μέρα για εμάς στον Παναθηναϊκό».

Έχεις έναν τίτλο στην Κύπρο, επί αμιγώς ελληνικού εδάφους, θα θέλατε να τους κάνετε αύριο δύο;«Δεν έχω έναν τίτλο σαν προπονητή, έχω τέσσερις, έχω πάρει και άλλους στο εξωτερικό. Αισιοδοξώ να γίνουν πέντε και έξι. Έχουμε πίστη, ποδοσφαιριστές με απίστευτη ποιότητα. Έναν σύλλογο που έχει μάθει να σηκώνει τίτλους. Η ιστορία αυτό δείχνει, έχουμε 19 τρόπαια και αύριο θέλουμε να τα κάνουμε 20».

Πόσο εύκολο είναι σε έναν προπονητή να παρέμβει σε μια ομάδα μέσα σε μια εβδομάδα;«Το έργο του προπονητή είναι εύκολο όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές. Άρα για μένα είναι εύκολο να παρέμβω όταν έχω παίκτες σαν τον Ιωαννίδη. Γνωρίζω την ομάδα, το σύλλογο, το να παρέμβω μου είναι εύκολο γιατί οι παίκτες μπορούν να τα αντιληφθούν και να τα κάνουν πράξη στο γήπεδο».

Φώτης Ιωαννίδης: «Έχουμε συνηθίσει στην πίεση, είναι κίνητρο για εμένα το προσωπικό βάρος»

Για το πώς κύλησε η προετοιμασία:

«Όλη την εβδομάδα δουλεύουμε πολύ εντατικά για αυτό το παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι μοναδικός στόχος για εμάς. Ο στόχος είναι ένας, να φέρουμε το τρόπαιο στην Αθήνα. Έχουμε αναλύσει κάθε πτυχή του αντιπάλου και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Για το πώς είναι η ομάδα πνευματικά:«Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έχουμε συνηθίσει στην πίεση. Έχουμε 90 με 120 λεπτά να δώσουμε τα πάντα και να φέρουμε το Κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Παναθηναϊκό».

Για την απουσία κόσμου από τις εξέδρες:«Είναι σημαντικό να είναι ο κόσμος μας δίπλα, τον έχουμε συνηθίσει πλάι μας. Θεωρώ πως κάθε Έλληνας να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, χαρά. Έχω την εντύπωση πως στα επόμενα χρόνια θα φέρουμε φιλάθλους στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες ώστε να έχουμε και εμείς στήριξη και ο τελικός να γίνεται όπως πρέπει».

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό, αν έχει αλλάξει κάτι στο κλίμα:«Το κλίμα μεταξύ των παικτών ήταν πάντα σε καλό επίπεδο, είχαμε πάντα καλές σχέσεις. Ο κόουτς μας γνωρίζει από το παρελθόν, ξέρει τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για το ματς που έρχεται».

Για το προσωπικό βάρος να είναι επιδραστικός στον τελικό:«Δεν με βαραίνει καθόλου, είναι κίνητρο για μένα, εγώ οδήγησα αυτό το βάρος που δεν είναι βάρος. Ίσα ίσα αυτή είναι η δουλειά μου να βοηθώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θα δώσω τα πάντα για να το πετύχω».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό