28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ιταλική κυριαρχία στο EURO 2024: 4 Ιταλοί προπονητές στη φάση των «16»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φάση των ομίλων του EURO 2024 είναι πλέον παρελθόν, οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ – άουτ, είναι γνωστές και το Σάββατο (29/6) ξεκινάει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διοργάνωσης. 

Ωστόσο, κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο τις τελευταίες ημέρες, είναι το γεγονός πως τέσσερις Ιταλοί προπονητές θα βρίσκονται στους «16» με τις εθνικές τους ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι (Ιταλία), ο Ντομένικο Τεντέσκο (Βέλγιο), ο Φραντσέσκο Καλτσόνα (Σλοβακία) και ο Βιντσέντζο Μοντέλα (Τουρκία) έχουν προκριθεί στις 16 καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης και θα δώσουν μάχη για να βρεθούν όσο πιο ψηλά μπορούν στο EURO 2024. 

4 – #EURo2024 is the first European Championship in which more than two coaches of the same nationality have progressed the group stage: Luciano Spalletti, Domenico Tedesco, Francesco Calzona and Vincenzo Montella. Tricolore. pic.twitter.com/rumGjB4IMi

— OptaPaolo (@OptaPaolo) June 28, 2024 OOpta | Paolo

Η Ιταλία του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε την πρόκριση στους «16» με Buzzer Beater του Ματία Τζακάνι, ο οποίος σκόραρε στο 90+8′ και τελείωσε το όνειρο των Κροατών. Οι «ατζούρι» τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο με 4 βαθμούς, πίσω μόνο από την Ισπανία που έκανε το απόλυτο (3/3) και θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στην επόμενη φάση. Το Βέλγιο του Ντομένικο Τεντέσκο παρουσίασε αγωνιστικές μεταπτώσεις στον όμιλο – θρίλερ όπως αποδείχθηκε τελικώς, ωστόσο πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση από τη δεύτερη θέση (τετραπλή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς), εκεί όπου θα παλέψει για μια θέση στους «8» κόντρα σε ένα εκ των φαβορί του EURO 2024, τη Γαλλία. 

Η Σλοβακία του Φραντσέσκο Καλτσόνα βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο και κατέκτησε την τρίτη θέση, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη «διασταύρωσή» της με τα «λιοντάρια» της Εθνικής Αγγλίας που προβληματίζουν μέχρι στιγμής. Τέλος, η Τουρκία του Βιντσέντζο Μοντέλα έδειξε πιο έτοιμη από το προηγούμενο EURO, τερμάτισε σχετικά εύκολα στη δεύτερη θέση πίσω από την Πορτογαλία (ισόβαθμες στους 6, ωστόσο η Τουρκία έχει ηττηθεί στο μεταξύ τους) και θα αντιμετωπίσει το «φαινόμενο» της φετινής διοργάνωσης, την Αυστρία για μια θέση στα προημιτελικά. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της φάσης των «16» του EURO 2024: 

@euro2024

Σάββατο 29 Ιουνίου 19:00 Ελβετία – Ιταλία22:00 Γερμανία – Δανία

Κυριακή 30 Ιουνίου19:00 Αγγλία – Σλοβακία22:00 Ισπανία – Γεωργία

Δευτέρα 1 Ιουλίου19:00 Γαλλία – Βέλγιο22:00 Πορτογαλία – Σλοβενία

Τρίτη 2 Ιουλίου19:00 Ρουμανία – Ολλανδία22:00 Αυστρία – Τουρκία



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό