18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Πυρκαγιά έξω από την πόλη Λούκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επτά διαμερίσματα καταστράφηκαν και διακόσιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στους λόφους της περιοχής Μασαρόζα, έξω από την πόλη Λούκα της κεντρικής Ιταλίας.

Το πύρινο μέτωπο είναι εκτεταμένο και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα Καναντέρ, με υποστηρικτικές δυνάμεις της Ιταλικής Πυροσβεστικής η οποίες εστάλησαν από το Μιλάνο και την Μάντοβα. Ο αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις φλόγες παραμένει κλειστός.

Παράλληλα, και στην οροσειρά Κάρσο, έξω από την Τεργέστη, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης κατά την διάρκεια όλης περασμένης της νύχτας συμμετείχαν Ιταλοί και Σλοβένοι πυροσβέστες, όπως και πολυάριθμες δυνάμεις της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Στο Μονφαλκόνε, λίγο έξω από την Τεργέστη, ο καπνός, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσε προβλήματα δύσπνοιας σε κάποιους κατοίκους. Και στην περίπτωση αυτή, έχουν διακοπεί όλες οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή γύρω από το πύρινο μέτωπο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό