31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη διασφαλίζεται με ψήφο στη ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη διασφαλίζεται με ψήφο στην ΝΔ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα. Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να είναι ισχυρή η Ελλάδα για να διεκδικήσει στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ακρίβεια υπογραμμίζοντας πως η απάντηση είναι οι υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που στις 9 Ιουνίου να μην αμφισβητήσει κανένας την κυβέρνηση. Σήμερα ξαναζούμε επανάληψη της ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα με τα εξής χαρακτηριστικά: Τοξικότητα και ψέματα από την αντιπολίτευση και τάξιμο δεκάδων δισ. που σήμερα δεν υπάρχουν.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Καταλαβαίνω γιατί πολλοί από εσάς μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και να θεωρείτε ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Θέλω να σας πω ότι αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη. Είναι εσφαλμένη πρωτίστως διότι οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας. Πόσω μάλλον τις ζωές της Κέρκυρας, των Ιονίων Νησιών, που είναι και η Περιφέρεια που βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά στην Ευρώπη».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Ευρώπης. Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από τους αντιπάλους μας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία της χώρας», πρόσθεσε.

«Η Αριστερά τα έβαλε μαζί μας γιατί δίνουμε τον αγώνα επίλυσης της ακρίβειας»

«Έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτό. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας» ανέφερε.

Μιλώντας για θέματα υγείας, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:  «να αναφερθώ ειδικά στις γυναίκες που είναι σήμερα μαζί μας: δωρεάν μαστογραφίες, πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Πολλές από εσάς έχετε ήδη λάβει ένα μήνυμα από το κράτος, το οποίο για πρώτη φορά έρχεται και σας λέει, «πηγαίντε κάντε δωρεάν μια εξέταση μήπως τυχόν συμβαίνει κάτι το οποίο δεν το γνωρίζετε». Και από αυτή την πρωτοβουλία μόνο, καταφέραμε και εντοπίσαμε 20.000 γυναίκες οι οποίες είχαν καρκίνο του μαστού και δεν το γνώριζαν. Σκεφτείτε το. Και αυτές οι γυναίκες τώρα, ως επί το πλείστον, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα γίνουν καλά. Και ακολουθούν πολλά άλλα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων».

«Η κυβέρνηση φύλαξε τα σύνορα της χώρας»

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «ξέρω ότι το μεταναστευτικό για εσάς εδώ στην Κέρκυρα μπορεί να φαντάζει ένα πρόβλημα πολύ μακρινό, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για τη Θράκη μας, για τον Έβρο μας δεν ήταν καθόλου έτσι. Κατάφερε αυτή η κυβέρνηση και φύλαξε τα σύνορα της χώρας, έτσι ώστε να μην καθορίζουν οι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στη χώρα, αλλά η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία. Και σε όλα αυτά τελικά καταφέραμε και πείσαμε και είχαμε την Ευρώπη σύμμαχό μας».

Μιλώντας για το δημογραφικό, ανέφερε ότι «εμείς είμαστε αυτοί που επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας στις αγρότισσες, στις ελεύθερες επαγγελματίες. Εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να στηρίξουμε την εργαζόμενη οικογένεια με ολοήμερο σχολείο, με βρεφονηπιακούς σταθμούς παντού, έτσι ώστε να μπορέσει η νέα οικογένεια να αισθανθεί ότι έχει τη δυνατότητα να αφήσει κάπου το παιδί της αν δουλεύουν και οι δύο γονείς. Και εμείς είμαστε αυτοί που σκύβουμε πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της στέγης. Ξέρω ότι ειδικά στην Κέρκυρα εδώ, σε περιοχές που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, η μια πλευρά είναι: καλό είναι να νοικιάζονται τα διαμερίσματα σε Airbnb, μην κοροϊδευόμαστε, αυτό είναι ένα πρόσθετο εισόδημα για πολλούς ιδιοκτήτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και την στέγη για τους επιστήμονες.

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Χαίρομαι πραγματικά γιατί βλέπω και σήμερα την Κέρκυρα να σφύζει από ζωή. Θα πάμε και φέτος σε μια τουριστική χρονιά-ρεκόρ. Πολλά συγχαρητήρια στους επαγγελματίες του τουρισμού που διαφυλάττουν την ποιότητα του νησιού και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό