20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ισχυρή ανοσολογική απόκριση και στις υποπαραλλαγές της Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna για τον Co-19, που στοχεύει την παραλλαγή Ομικρον, παρέχει καλή προστασία και από τις τελευταίες υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, προκαλώντας την ανησυχία των χωρών, σχετικά με τις συνέπειές τους, ειδικά από το Φθινόπωρο και μετά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μελέτη που αφορά το συγκεκριμένο εμβόλιο, έδειξε ότι αυξήθηκαν τα αντισώματα εξουδετέρωσης του ιού κατά περισσότερο από πέντε φορές έναντι των υποπαραλλαγών Όμικρον σε περίπου 800 συμμετέχοντες, ένα μήνα μετά τη χορήγησή του.

Η Moderna έχει μελετήσει αυτό το λεγόμενο δισθενές εμβόλιο, γνωστό ως mRNA-1273.214, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Στεφάν Μπάνσελ, να δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Θα υποβάλουμε επειγόντος τα νέα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές, ενώ ετοιμαζόμαστε να προμηθεύσουμε τον δισθενή ενισχυτή επόμενης γενιάς από τον Αύγουστο, ενόψει πιθανής αύξησης των λοιμώξεων SARS-CoV-2 λόγω των υποπαραλλαγών Όμικρον στις αρχές του φθινοπώρου».

Σημειώνεται ότι η Moderna είχε δημοσιεύσει προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμής στις 8 Ιουνίου που έδειξαν ότι το ειδικό για την Όμικρον εμβόλιό της, παρήγαγε μια πολύ ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση από το αρχικό εμβόλιο, ως ενισχυτική δόση έναντι της παραλλαγής.

Ωστόσο, οι εταιρείες τώρα εστιάζουν στις πιο πρόσφατες υποπαραλλαγές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πολλούς νέους αριθμούς μόλυνσης παγκοσμίως.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό