25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρεκόρ κερδοφορίας σημείωσε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η StealthGas, συμφερόντων Χάρη Βαφειά, με ώθηση από την ευφορία που επικρατεί στην αγορά των LPG carriers.

Όπως είπε ο CEO της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας, κ. Βαφειάς, τα κέρδη ύψους 17,7 εκατ. δολαρίων το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 αποτελούν ιστορικά υψηλή τριμηνιαία επίδοση στα 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η ναυτιλιακή σημείωσε κέρδη 16,8 εκατ. δολαρίων.

«Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στα υψηλότερα έσοδα και τα μειωμένα έξοδα και στα δύο MGC carriers που προστέθηκαν στο στόλο και ξεκίνησαν να αποφέρουν ιδιαίτερα παραγωγικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Βαφειάς.

Ειδικότερα, τα έσοδα της ναυτιλιακής «σκαρφάλωσαν» στα 41,5 εκατ. δολάρια φέτος, από 38 εκατ. δολάρια το περσινό πρώτο τρίμηνο.

Μετά από νέες ναυλώσεις, αλλά και επεκτάσεις συμφωνιών που εξασφάλισε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, τα συνολικά συμβασιοποιημένα έσοδα της StealthGas ανέρχονται τον Μάιο σε 180 εκατ. δολάρια.

Για το υπόλοιπο του 2024, η εισηγμένη έχει καλύψει περίπου το 73% των διαθέσιμων ημερών του στόλου με χρονοναυλώσεις για το 2024 και το 30% για το 2025.

Η StealthGas διαχειρίζεται έναν στόλο 32 LPG carriers, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που λειτουργεί σε κοινοπραξία, συνολικής χωρητικότητας 354.188 κυβικών μέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό