31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ιστορική στιγμή για την Πάτρα με το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιστορική στιγμή για την Πάτρα σήμερα, καθώς στο πλαίσιο του 3ο Jive Road Show παρουσιάστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου. Ένα όχημα που δεν ρυπαίνει εκεί που κινείται, καθώς το μόνο απόβλητο που παράγει είναι καθαρό νερό. Επίσης, ως ηλεκτροκίνητο, είναι αθόρυβο.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση επενδύοντας στις βιώσιμες μεταφορές, με όραμα τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την επίτευξη της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: «Η μείωση των ρύπων και του θορύβου στο κέντρο της πόλης θα βελτιώσει σημαντικά την υπηρεσία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το λεωφορείο υδρογόνου, που βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα, είναι μία νέα τεχνολογία που αξιολογούμε. Θέλω να τονίσω πως ένα από τα πρώτα πρατήρια υδρογόνου στη χώρα μας, θα ανοίξει εντός Αχαΐας, στην Ακράτα».

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο μέλλον των μεταφορών και στη χρήση του υδρογόνου, ως καύσιμο: «Το υδρογόνο μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω μείωση των ρύπων. Θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η μετάβαση που ξεκινά τώρα. Πρόσφατα άρχισε η δημιουργία ενός οικοσυστήματος υδρογόνου στην Ελλάδα  στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας. Στο πλαίσιο του έργου, δίνεται μια σημαντική ευκαιρία για την υλοποίηση πιλοτικών δράσεων, χρήσης υδρογόνου. Όπως η παρουσία του πρώτου λεωφορείου υδρογόνου στην Πάτρα, έχοντας παρουσιαστεί πριν στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα».

Κλείνοντας η κα. Αλεξοπούλου επεσήμανε: «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε, όπου χρειάζεται, το νομικό πλαίσιο για την ομαλή ανάπτυξη του δικτύου παραγωγής πράσινου υδρογόνου, αποθήκευσης και αξιοποίησής του. Την ίδια στιγμή οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα οφέλη αυτής της επένδυσης, να εκπαιδεύουμε τον κόσμο στη χρήση του και να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα γίνει σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας».

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από την elizabeth lies on Unsplash

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό